ΕΛΛΑΔΑ: Καταδίωξη στη Σάμο για τη σύλληψη 18χρονου διακινητή μεταναστών

ΕΛΛΑΔΑ: Καταδίωξη στη Σάμο  για τη σύλληψη 18χρονου διακινητή μεταναστών

Στη σύλληψη ενός 18χρονου αλλοδαπού διακινητή μετά από καταδίωξη και ρίψη προειδοποιητικών βολών, που μετέφερε με ταχύπλοο σκάφος 10 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτήρι Πράσσου της Σάμου, προχώρησαν στελέχη του λιμενικού σώματος.

Σύμφωνα με το αρχηγείο του λιμενικού, περιπολικό σκάφος του σώματος εντόπισε στην ανωτέρω περιοχή ταχύπλοο σκάφος που κινείτο με μεγάλη ταχύτητα, ενώ ο χειριστής του αρνείτο να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις στελεχών του λιμενικού. Αφού πραγματοποιήθηκε ρίψη προειδοποιητικών βολών από το λιμενικό σε ασφαλή τομέα, το ταχύπλοο σκάφος ακινητοποιήθκε και συνελήφθη ο 18χρονος χειριστής του.

Νωρίτερα, άλλο περιπολικό σκάφος του λιμενικού περισυνέλεξε από χερσαία ζώνη του ακρωτηρίου Πράσσου 10 μετανάστες, οι οποίοι αναγνώρισαν τον 18χρονο ως τον χειριστή του σκάφους που τους μετέφερε στη Σάμο.

Οι μετανάστες οδηγήθηκαν στο Βαθύ της Σάμου, ενώ από το λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ταχύπλοο.

Στο μεταξύ, στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι πέντε μεταναστών που επέβαιναν σε λέμβο στη θαλάσσια περιοχή Καρδάμυλων της Χίου, προχώρησε τις πρωινές ώρες σήμερα, σκάφος του λιμενικού. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Χίου.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το κοινό μας σπίτι και η πολιτική μας οικογένεια»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το κοινό μας σπίτι και η πολιτική μας οικογένεια»

Ως την «πιο σημαντική πολιτική εξέλιξη» στη σύγχρονη Ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, και ως ορθή στρατηγική επιλογή, χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση την 1η Μαΐου του 2004.