Οκτάι: «Ούτε απειλή, ούτε μπλόφα οι δηλώσεις Ερντογάν για προσφυγικό»

Οκτάι: «Ούτε απειλή, ούτε μπλόφα οι δηλώσεις Ερντογάν για προσφυγικό»

“Ούτε απειλή, ούτε μπλόφα” είναι οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ότι η Τουρκία θα ανοίξει τις πόρτες της για να περάσουν οι πρόσφυγες, δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι.

Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού, ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε ότι στην περίπτωση που υπάρχει ένα νέο κύμα προσφύγων λόγω των εξελίξεων στο Ίντλιμπ της Συρίας “δεν είναι δυνατόν να μην επηρεαστεί η Ευρώπη”.

Για τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, ο Φουάτ Οκτάι είπε ότι “δεν είναι απειλή, ούτε μπλόφα, είναι μια πραγματικότητα”.

“Είναι λάθος προσέγγιση ότι όπως και να έχει, εάν ξεκινήσει ένα νέο κύμα ροής προσφύγων, η Τουρκία θα το αντιμετωπίσει”, ανέφερε.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε ότι “η Τουρκία δεν είναι φρουρός κανενός. Δεν είναι η αποθήκη των προσφύγων τους. Δεν είναι ούτε η χώρα που θα πληρώσει τον λογαριασμό της κρίσης που δημιούργησαν”.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE