Γενί Σαφάκ: «Παρακολουθούν τη Μεσόγειο καθόλο το 24ωρο τα τουρκικά drones»

Γενί Σαφάκ: «Παρακολουθούν τη Μεσόγειο καθόλο το 24ωρο τα τουρκικά drones»

Είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο παρακολουθούν τη Μεσόγειο και το Αιγαίο τα τουρκικά drones (οπλισμένα και μη), σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, η οποία βρέθηκε στη βάση των Drones από όπου παρακολούθησε τις επιχειρήσεις.

Στο κύριο της θέμα η Γενί Σαφάκ υπό τον τίτλο ‘Οι φρουροί της Μεσογείου” γράφει ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη drones (ΙΗΑ) και τα οπλισμένα (SIHA) προσφέρουν στήριξη στα τουρκικά γεωτρύπανα Φατίχ και Ντονμέζ, παρακολουθούν ταυτόχρονα στιγμή προς στιγμή και τη ροή των παράνομων μεταναστών, ενώ έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν καθαρή εικόνα από απόσταση πέραν των 30 χλμ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα τα IHA και SIHA τα οποία βρίσκονται ανά πάσα στιγμή σε εγρήγορση παρακολουθώντας κάθε ενδεχόμενο κίνδυνο στη περιοχή, ελέγχονται από το Στρατηγείο του Ναυτικού Στόλου IHA-SIHA στο Τσανάκκαλε (Δαρδανέλια). Τα drones βρίσκονται σε συντονισμό με τη ναυτική βάση Ντάλαμαν στην Μεσόγειο όπου υπάρχει επίσης μεγάλη ομάδα προσωπικού για τα ΙΗΑ.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Προβληματίζει η χαμηλή συσπείρωση ενόψει βουλευτικών εκλογών – Οι πληγές που δεν έχουν κλείσει και η πτωτική πορεία

ΔΗΣΥ: Προβληματίζει η χαμηλή συσπείρωση ενόψει βουλευτικών εκλογών – Οι πληγές που δεν έχουν κλείσει και η πτωτική πορεία

Η χαμηλή συσπείρωση και η αργή επούλωση των εσωκομματικών πληγών φαίνεται να αποτελούν το μεγαλύτερο στοίχημα για τον Δημοκρατικό Συναγερμό ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2026. Η ηγεσία του κόμματος, παρότι επιχειρεί να εκπέμψει μήνυμα ενότητας και ανασύνταξης, δεν κρύβει την ανησυχία της για τις εσωτερικές τριβές που εξακολουθούν να υποβόσκουν μετά το ταραχώδες πολιτικό σκηνικό των Προεδρικών του 2023.

BEST OF TOTHEMAONLINE