Tο πιο παχυντικό λαχανικό που μπορείς να φας

Tο πιο παχυντικό λαχανικό που μπορείς να φας

Δύσκολα θα βρεις κάποιον επιστήμονα ή διατροφολόγο που να μην συμφωνεί ότι τα λαχανικά είναι ό,τι πιο υγιεινό μπορείς να προσθέσεις κάθε μέρα στο πιάτο σου.

Ε λοιπόν εμείς μάλλον καταφέραμε το ακατόρθωτο, αφού βρήκαμε μια έρευνα του Χάρβαρντ που υποστηρίζει πως καλό είναι να αποφεύγεις ένα συγκεκριμένο λαχανικό, καθώς αυξάνει το σωματικό βάρος.

Το “δαιμόνιο” αυτό λαχανικό είναι λοιπόν το… καλαμπόκι! Οι συμμετέχοντες στην έρευνα, οι οποίοι έτρωγαν μεγάλες ποσότητες από αμυλούχα λαχανικά, όπως καλαμπόκι, πατάτες και αρακά έπαιρναν περισσότερα κιλά σε βάθος χρόνου από όσους προτιμούσαν τα πράσινα φυλλώδη.

Ο λόγος; Τα λαχανικά αυτά έχουν υψηλότερο γλυκαιμικό φορτίο, προκαλώντας πιο συχνές και έντονες αυξήσεις της ποσότητας του σακχάρου στο αίμα μετά το φαγητό, οι οποίες τελικά κάνουν πιο έντονο το αίσθημα της πείνας.

Αντίθετα, όσοι έτρωγαν λαχανικά πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως η λαχανίδα και τα φασολάκια, το βρήκαν πιο εύκολο να χάσουν βάρος.

Aπό olivemagazine.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Με το βλέμμα στην Ολγκίν μετά το Εθνικό: «Λιγότερα λόγια, περισσότερη δουλειά»

Με το βλέμμα στην Ολγκίν μετά το Εθνικό: «Λιγότερα λόγια, περισσότερη δουλειά»

Σε μια περίοδο κατά την οποία η προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών παραμένει ανοιχτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις επαφές που είχε στη Νέα Υόρκη, με το ενδιαφέρον να στρέφεται πλέον στην κάθοδο της Μαρία Άνχελα Ολγκίν τον Οκτώβριο και στην προετοιμασία της επόμενης άτυπης διευρυμένης διάσκεψης.

BEST OF TOTHEMAONLINE