Πρόταση Προέδρου Αναστασιάδη για Φυσικό Αέριο και Τ/κ – Θέτει όρο σε Τουρκία

Πρόταση Προέδρου Αναστασιάδη για Φυσικό Αέριο και Τ/κ – Θέτει όρο σε Τουρκία

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, φαίνεται να διαβίβασε στον Μουσταφά Ακιντζί αντιπρόταση για τη διαχείριση του φυσικού αερίου.

Ο Πρόεδρος, φαίνται να πρότεινε δημιουργία λογαριασμού, όπου θα κατατίθενται τα έσοδα από την πώληση φυσικού αερίου, που θα αναλογούν και στους Τουρκοκύπριους. Βάσει της πληθυσμιακής αναλογίας οι Τουρκοκύπριοι δικαιούνται το 18% και οι Ελληνοκύπριοι το 82%.

Ωστόσο, οι Τουρκοκύπριοι θα μπορούν να λάβουν χρήματα μετά το 2022.

Μοναδική προϋπόθεση που φαίνεται να έθεσε ο Πρόεδρος, είναι η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και να συμφωνηθούν όρια των ΑΟΖ Κύπρου και Τουρκίας.

Την πρόταση του Προέδρου, επιβεβαίωσε και ο Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αναμέναμε όλη μέρα τον ανασχηματισμό… αλλά οι ανακοινώσεις παίρνουν νέα παράταση- Οι τελευταίες πινελιές του Χριστοδουλίδη και τα ονόματα που «κλειδώνουν»

Αναμέναμε όλη μέρα τον ανασχηματισμό… αλλά οι ανακοινώσεις παίρνουν νέα παράταση- Οι τελευταίες πινελιές του Χριστοδουλίδη και τα ονόματα που «κλειδώνουν»

Η αναμονή για τον πολυσυζητημένο ανασχηματισμό της κυβέρνησης παρατείνεται, καθώς παρά τις προσδοκίες για ανακοινώσεις εντός της ημέρας, αυτές τελικά μετατίθενται για αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, συνεχίζει να βάζει τις τελευταίες πινελιές στο νέο κυβερνητικό σχήμα, προχωρώντας στις τελικές του αποφάσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE