Πρόταση Προέδρου Αναστασιάδη για Φυσικό Αέριο και Τ/κ – Θέτει όρο σε Τουρκία

Πρόταση Προέδρου Αναστασιάδη για Φυσικό Αέριο και Τ/κ – Θέτει όρο σε Τουρκία

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, φαίνεται να διαβίβασε στον Μουσταφά Ακιντζί αντιπρόταση για τη διαχείριση του φυσικού αερίου.

Ο Πρόεδρος, φαίνται να πρότεινε δημιουργία λογαριασμού, όπου θα κατατίθενται τα έσοδα από την πώληση φυσικού αερίου, που θα αναλογούν και στους Τουρκοκύπριους. Βάσει της πληθυσμιακής αναλογίας οι Τουρκοκύπριοι δικαιούνται το 18% και οι Ελληνοκύπριοι το 82%.

Ωστόσο, οι Τουρκοκύπριοι θα μπορούν να λάβουν χρήματα μετά το 2022.

Μοναδική προϋπόθεση που φαίνεται να έθεσε ο Πρόεδρος, είναι η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και να συμφωνηθούν όρια των ΑΟΖ Κύπρου και Τουρκίας.

Την πρόταση του Προέδρου, επιβεβαίωσε και ο Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE