Έργα τέχνης και οπτικοακουστικό υλικό αντάλλαξαν η ε/κ και η τ/κ πλευρά

Έργα τέχνης και οπτικοακουστικό υλικό αντάλλαξαν η ε/κ και η τ/κ πλευρά

Η Τεχνική Επιτροπή Πολιτισμού ανακοίνωσε την Τρίτη 03/09 την ανταλλαγή έργων τέχνης και οπτικοακουστικού υλικού ανάμεσα στις δύο κοινότητες, που έλαβε χώρα σήμερα στην προστατευόμενη περιοχή των Ηνωμένων Εθνών.

Γραπτή δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, εκ μέρους της Τεχνικής Επιτροπής για τον Πολιτισμό, αναφέρει ότι η ανταλλαγή ακολουθεί συμφωνία που έγινε μεταξύ του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και του Ελληνοκύπριου ηγέτη Νίκου Αναστασιάδη στις 26 Φεβρουαρίου 2019 και η οποία προνοεί επιστροφή από την τουρκοκυπριακή πλευρά πινάκων Ελληνοκυπρίων καλλιτεχνών και από την ελληνοκυπριακή πλευρά οπτικοακουστικού υλικού Τουρκοκυπρίων καλλιτεχνών, από τα αντίστοιχα αρχεία τους.

Οι πίνακες και το οπτικοακουστικό υλικό θα προετοιμαστούν για μια έκθεση που θα ανοίξει για το κοινό σε εύθετο χρόνο.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα 7 πιο γνωστά προσκυνήματα της Παναγίας στην Κύπρο που γεμίζουν με πιστούς τον Δεκαπενταύγουστο

Τα 7 πιο γνωστά προσκυνήματα της Παναγίας στην Κύπρο που γεμίζουν με πιστούς τον Δεκαπενταύγουστο

Ο Δεκαπενταύγουστος στην Κύπρο δεν είναι απλώς άλλη μια γιορτή. Είναι μια ημέρα γεμάτη πίστη, παράδοση και βαθιά συναισθηματική σύνδεση με τη μορφή της Παναγίας. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πιστοί συρρέουν σε μοναστήρια και εκκλησίες αφιερωμένες στην Παναγία, για να προσκυνήσουν, να ευχαριστήσουν ή να ζητήσουν τη βοήθειά της.

BEST OF TOTHEMAONLINE