ΔΙΕΘΝΗ

Το ΑΚΡ δρομολογεί την διαγραφή Νταβούτογλου

Το ΑΚΡ δρομολογεί την διαγραφή Νταβούτογλου

Με ομοφωνία προτάθηκε η διαγραφή του πρώην Τούρκου Πρωθυπουργού και πρώην ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβουτογλου από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) χθες το βράδυ κατά την σύνοδο της κεντρικής επιτροπής του κόμματος.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου ο οποίος ετοιμάζεται να ιδρύσει νέο κόμμα με τον πρώην Υπουργό Οικονομικών Αλί Μπαμπατζάν και τον πρώην Πρόεδρο και ΥΠΕΞ Αμπτουλάχ Γκιουλ διαγράφηκε μαζί με άλλα τρία στελέχη του ΑΚΡ με το δικαιολογητικό ότι ενεργούν ενάντια στο καταστατικό του ΑΚΡ. Η πρόταση θα μεταφερθεί στην Κεντρική Πειθαρχική Επιτροπή του ΑΚΡ η οποία θα ζητήσει την υπεράσπισή τους. Εάν η επιτροπή δεν λάβει απάντηση τότε θα διαγραφούν αυτομάτως. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι ο Αμπντουλάχ Γκιουλ δεν θα είναι ιδρυτικό στέλεχος του νέου κόμματος αλλά θα προταθεί ως ‘κοινός υποψήφιος’ στις προεδρικές εκλογές του 2023.

Πηγές των τουρκικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι διαδικασίες ίδρυσης του νέου κόμματος έχουν επισπευθεί και ότι στόχος Νταβούτογλου και Μπαμπατζάν είναι και ονόματα που είχαν αναλάβει καθήκοντα στο ΑΚΡ. Στην ομάδα Νταβούτογλου ακούγεται και το όνομα του Φεριντούν Σινιρλίογλου, πρώην υφυπουργού Εξωτερικών, ενώ στην ομάδα Μπαμπατζάν ακούγεται και το όνομα του Μεχμέτ Σιμσέκ, πρώην Υπουργού Οικονομικών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ίδρυση του νέου κόμματος αναμένεται να ανακοινωθεί τον Νοέμβριο - Δεκέμβριο.

Πάντως σύμφωνα με πηγές της αντιπολιτευτικής εφημερίδας Τζουμχουριέτ, το ΑΚΡ κινητοποιήθηκε με στόχο να εμποδίσει πιθανή μεταγραφή των βουλευτών του στο υπό ιδρυθέν νέο κόμμα αποφασίζοντας να επισπεύσει το συνέδριο του κόμματός κατά ένα χρόνο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έχουν ήδη ξεκινήσει και ‘συναντήσεις ευγνωμοσύνης’ με τη συμμετοχή και βουλευτών του ΑΚΡ προσπαθώντας να κερδίσουν πίσω στελέχη του κόμματος που φέρονται δυσαρεστημένα. Ωστόσο στελέχη του κόμματος σχολιάζουν ότι αυτές οι συναντήσεις είναι μεν οφέλιμες αλλά γίνονται πολύ καθυστερημένα. “Δεν είναι σωστό να γίνονται κινήσεις πανικού λόγω των προετοιμασιών για δημιουργία νέου κόμματος, χρειάζεται πιο ψύχραιμη πολιτική”, σχολιάζουν στελέχη του κόμματος.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top