Προκλητικός Ερντογάν για Αν. Μεσόγειο - «Η Τουρκία δεν έχει την πολυτέλεια να παρακολουθεί από τις κερκίδες»

Προκλητικός Ερντογάν για Αν. Μεσόγειο - «Η Τουρκία δεν έχει την πολυτέλεια να παρακολουθεί από τις κερκίδες»

«Η Τουρκία δεν έχει την πολυτέλεια να παρακολουθεί τα γεγονότα της Ανατολικής Μεσογείου από την κερκίδα», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ενώ υποστήριξε ότι «δεν γίνεται να είσαι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων χωρίς επίδειξη παρουσίας στο πεδίο της μάχης».

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη πως η Τουρκία είναι εγγυήτρια δύναμη και γι’ αυτό έχει δικαίωμα παρουσίας στην ανατολική Μεσόγειο, προσθέτοντας ότι με τον ίδιο τρόπο έχει και η Ελλάδα, η Βρετανία και η ΕΕ, όπως είπε.

Σε ομιλία του το βράδυ της Κυριακής (1/9) σε δείπνο που διοργάνωσε η επαρχιακή επιτροπή του κόμματός του στην Κόνια (Ικόνιο), ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «τα γεγονότα στη Συρία και την ανατολική Μεσόγειο αποτελούν ζήτημα επιβίωσης για τη χώρα μας. Η Τουρκία δεν έχει την πολυτέλεια να παρακολουθεί κανένα από αυτά τα θέματα από τις κερκίδες. Το ζήσαμε και το είδαμε ειδικά στο θέμα Συρίας, ότι δεν γίνεται να είσαι στο τραπέζι χωρίς επίδειξη παρουσίας στο πεδίο της μάχης».

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι οι ίδιοι δεν είναι από αυτούς που «κάνουν πολιτική με το στόμα των Ε/Κ, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών θεμάτων».

Υπενθυμίζοντας τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ότι «στην ανατολική Μεσόγειο βρίσκεται η Αμερική, βρίσκεται η Βρετανία, βρίσκεται η Γαλλία, βρίσκεται το Κατάρ, μόνο η Τουρκία δεν βρίσκεται», ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «έχει μάτια αλλά δεν βλέπει».

«Ολόκληρο ‘Γιαβούζ’ είναι εκεί και δεν το βλέπει. Δεν βλέπει το Μπαρμπαρός. Τέσσερα πλοία, δύο γεωτρύπανα και δύο ερευνητικά πλοία. Όλα είναι εκεί με γιγαντιαίες σημαίες μας πάνω τους. Και αυτές δεν τις βλέπει», ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι η Δύση απειλεί την Τουρκία λέγοντάς της να αποσύρει τα πλοία της αλλά ως απάντηση η Τουρκία στέλνει τις φρεγάτες της, τα πλοία της, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της.

«Εμείς αυτή τη στιγμή θα συνεχίσουμε τις έρευνές μας σε όλα αυτά τα πεδία που μας έχουν δοθεί. Επειδή ολόκληρη η Κύπρος έχει δικαιώματα στην ανατολική Μεσόγειο. Έχουμε κι εμείς δικαιώματα, έχει και ο νότος. Αλλά εμείς, ως Τουρκία είμαστε εγγυήτρια δύναμη και έχουμε δικαίωμα παρουσίας εκεί. Με τον ίδιο τρόπο η Ελλάδα είναι εγγυήτρια δύναμη, με τον ίδιο τρόπο η Βρετανία, με τον ίδιο τρόπο η ΕΕ. Αλλά κανείς δεν έχει δικαίωμα να μας πει ‘γιατί είστε εκεί’. Ιδού είμαστε εκεί”, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE