Ημέρα συναντήσεων Λουτ με Αναστασιάδη και Ακιντζί

Ημέρα συναντήσεων Λουτ με Αναστασιάδη και Ακιντζί

Στην Κύπρο βρίσκεται η Ειδική Απεσταλμένη ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ, η οποία την Κυριακή 01/09 πραγματοποιεί χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Η συνάντηση της κ. Λουτ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πραγματοποιείται στις 11 το πρωί της Κυριακής στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η αντίστοιχη συνάντησή της με τον Ακιντζί πραγματοποιείται το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Δεν αποκλείεται η αξιωματούχος των ΗΕ να έχει συναντήσεις με τους δυο ηγέτες και τη Δευτέρα 02/09 πριν την αναχώρησή της από το νησί.

Υπενθυμίζεται πως κατά την άτυπη συνάντησή τους, στις 9 Αυγούστου, Αναστασιάδης και Ακιντζί αποφάσισαν, όπως ανακοινώθηκε, να συνεχίσουν με αποφασιστικότητα την εμπλοκή στις προσπάθειες της Τζέιν Χολ Λουτ για να καταλήξουν στους όρους αναφοράς, που θα επιτρέψουν τη διεξαγωγή δομημένων και προσανατολισμένων σε αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων, που θα οδηγήσουν σε λύση, με την αίσθηση του επείγοντος.

Επίσης εξέφρασαν την ετοιμότητά τους για μια τριμερή συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ μετά τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ στη Νέα Υόρκη για να προγραμματίσουν τα περαιτέρω βήματα.

Όπως έχει ανακοινωθεί το Εθνικό Συμβούλιο θα συνέλθει την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, για συντονισμό, ανταλλαγή απόψεων και εισηγήσεων σχετικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.