ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ημέρα συναντήσεων Λουτ με Αναστασιάδη και Ακιντζί

Ημέρα συναντήσεων Λουτ με Αναστασιάδη και Ακιντζί

Στην Κύπρο βρίσκεται η Ειδική Απεσταλμένη ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ, η οποία την Κυριακή 01/09 πραγματοποιεί χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Η συνάντηση της κ. Λουτ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πραγματοποιείται στις 11 το πρωί της Κυριακής στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η αντίστοιχη συνάντησή της με τον Ακιντζί πραγματοποιείται το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Δεν αποκλείεται η αξιωματούχος των ΗΕ να έχει συναντήσεις με τους δυο ηγέτες και τη Δευτέρα 02/09 πριν την αναχώρησή της από το νησί.

Υπενθυμίζεται πως κατά την άτυπη συνάντησή τους, στις 9 Αυγούστου, Αναστασιάδης και Ακιντζί αποφάσισαν, όπως ανακοινώθηκε, να συνεχίσουν με αποφασιστικότητα την εμπλοκή στις προσπάθειες της Τζέιν Χολ Λουτ για να καταλήξουν στους όρους αναφοράς, που θα επιτρέψουν τη διεξαγωγή δομημένων και προσανατολισμένων σε αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων, που θα οδηγήσουν σε λύση, με την αίσθηση του επείγοντος.

Επίσης εξέφρασαν την ετοιμότητά τους για μια τριμερή συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ μετά τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ στη Νέα Υόρκη για να προγραμματίσουν τα περαιτέρω βήματα.

Όπως έχει ανακοινωθεί το Εθνικό Συμβούλιο θα συνέλθει την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, για συντονισμό, ανταλλαγή απόψεων και εισηγήσεων σχετικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Κατοικίες «τυλίχθηκαν» στις φλόγες από αναμμένο καντήλι και κερί

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Βρέθηκε εκτός δρόμου, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε όχημα - Τραυματίστηκαν 5 πρόσωπα - Η κατάσταση της υγείας τους  

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού

Μενίδι: «Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω» - Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης - Βίντεο



Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Το ζήτημα της Συρίας και η επαναξιολόγηση του καθεστώτος περιοχών της χώρας, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της Υπουργικής Συνόδου για το μεταναστευτικό, το οποίο πραγματοποιείται στη Λευκωσία με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν υπουργοί και αξιωματούχοι από την Ελλάδα, την Τσεχία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Δανία, την Ιταλία και τη Μάλτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top