Χιλιάδες Βρετανοί στους δρόμους κατά της αναστολής λειτουργίας του κοινοβουλίου

Χιλιάδες Βρετανοί στους δρόμους κατά της αναστολής λειτουργίας του κοινοβουλίου

Στους δρόμους δεκάδων πόλεων της Βρετανίας έχουν κατέβει πολίτες από το μεσημέρι του Σαββάτου για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση του Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει για περίπου πέντε εβδομάδες τη λειτουργία του κοινοβουλίου.

Οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι πρόκειται για κυνική, αντισυνταγματική κίνηση ώστε να περιοριστεί ο χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους οι βουλευτές να αποτρέψουν ένα no deal στο Brexit.

Κεντρικά συνθήματα στις διαδηλώσεις είναι «Σταματήστε το πραξικόπημα» και «Υπερασπιστείτε τη δημοκρατία».

Οι διαδηλώσεις διοργανώνονται από την οργάνωση Another Europe Is Possible. Συνολικά σήμερα είναι προγραμματισμένες 34 διαδηλώσεις σε ισάριθμες πόλεις σε Αγγλία, Σκωτία και Ουαλία.

Το επίκεντρο των διαδηλώσεων είναι το Λονδίνο, όπου χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ και στη συνέχεια μετέβησαν στην πλατεία απέναντι από το κοινοβούλιο όπου θα γίνουν ομιλίες.

Η αριστερή οργάνωση Momentum καλεί τους ακτιβιστές της να προβούν σε καταλήψεις γεφυρών και δρόμων.

Ο σκιώδης Υπουργός Οικονομικών των Εργατικών Τζον ΜακΝτόνελ κάλεσε τους βουλευτές του κόμματος να κατέβουν στους δρόμους, αναλογιζόμενοι το πλήγμα για τους πολίτες των περιφερειών τους από ένα άτακτο Brexit.

Από τη Γλασκώβη ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε: «Θα κάνουμε απολύτως ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε ένα Brexit χωρίς συμφωνία και να εμποδίσουμε τον Πρωθυπουργό να μας εναποθέσει στα χέρια του Ντόναλντ Τραμπ και σε μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ, επειδή αυτή είναι η πραγματική ατζέντα του Πρωθυπουργού».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος για Δρουσιώτη και απειλές κατά Κληρίδη - «Οποιοσδήποτε δέχεται απειλές να αποτείνεται στις Αρχές»

Πρόεδρος για Δρουσιώτη και απειλές κατά Κληρίδη - «Οποιοσδήποτε δέχεται απειλές να αποτείνεται στις Αρχές»

Έκανε σκέψεις για το πώς θα κινηθεί η Κυβέρνηση σε σχέση με τις καταγγελίες Μακάριου Δρουσιώτη και θα εισηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις, δήλωσε, την Τετάρτη το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο πλαίσιο του 16ου Nicosia Economic Congress. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι όποιος δέχεται απειλή για τη ζωή του πρέπει να απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές.

BEST OF TOTHEMAONLINE