Επίσημη επίσκεψη της Προέδρου της Ελληνικής Βουλής στην Κύπρο

Επίσημη επίσκεψη της Προέδρου της Ελληνικής Βουλής στην Κύπρο

Στην Κύπρο έφθασε χθες το βράδυ η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ζωή Κωνσταντοπούλου, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, αυτή είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη της κυρίας Κωνσταντοπούλου εκτός Ελλάδας.

Την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων συνοδεύει ο Διευθυντής του Πολιτικού της Γραφείου Ανδρέας Γκουγκουλής και ο Επιστημονικός Συνεργάτης της, Αδάμος Ζαχαριάδης.

Κατά την παραμονή της στην Κύπρο, η κυρία Κωνσταντοπούλου θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο ενώ θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, ο οποίος θα παραθέσει επίσης επίσημο δείπνο προς τιμή της.

Θα έχει παράλληλα χωριστές συναντήσεις με τους Αρχηγούς και εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη και το Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου θα επισκεφθεί και τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός στην Λευκωσία, συνοδευόμενη από την Αντιδήμαρχο Ελένη Λουκαϊδου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η πολιτική αναδιάταξη μετά τις βουλευτικές εκλογές, ανοίγει πρόωρα τον δρόμο για το 2028- Αννίτα Δημητρίου- Αβέρωφ Νεοφύτου και Γιώργος Παμπορίδης, βρισκονται στο κάδρο του ΔΗΣΥ. Το ΑΚΕΛ μετρά επιλογές, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης κρατά ανοιχτό το χαρτί και ΕΔΕΚ-ΔΗΠΑ επανεξετάζουν τη σχέση τους με την κυβέρνηση. Κάπως έτσι διαμορφώνεται το σκηνικό, μέχρι αυτή τη στιγμή. Αν και οι προεδρικές εκλογές του 2028, είναι ακόμη μακριά, πολιτικά, όμως, έχουν ήδη αρχίσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE