Η Άγκυρα θα αναζητήσει εναλλακτικές αν αποκλειστεί από το πρόγραμμα F-35, δηλώνει ο Τσαβούσογλου

Η Άγκυρα θα αναζητήσει εναλλακτικές αν αποκλειστεί από το πρόγραμμα F-35, δηλώνει ο Τσαβούσογλου

Η Αγκυρα θα εξετάσει εναλλακτικές στην περίπτωση που η Ουάσινγκτον την αποκλείσει από το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35 μετά την αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400.

"Χρειαζόμαστε πολεμικά αεροσκάφη. Αν δεν μπορούμε να αγοράσουμε F-35, θα αναζητήσουμε εναλλακτικές", δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου από το Ταλίν της Εσθονίας όπου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη.

Η Άγκυρα χαρακτηρίζει "άδικη" την αμερικανική απόφαση αποκλεισμού της από το πρόγραμμα των F-35, απόφαση που έλαβε η Ουάσινγκτον έπειτα από την αγορά των S-400. Μια δεύτερη συστοιχία του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος άρχισε να παραδίδεται αυτή την εβδομάδα στην Τουρκία, και θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Η Τουρκία είχε παραγγείλει πάνω από 100 αεροσκάφη F-35.

Ωστόσο, οι ΗΠΑ ανέστειλαν τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα του "αόρατου" μαχητικού σε αντίδραση για την αγορά εκ μέρους της Τουρκίας του ρωσικού S-400. Οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα δηλώσει πως η Τουρκία δεν μπορεί να έχει παράλληλα τους S-400 και τα F-35.

Επισκεπτόμενος χθες Τρίτη τη ρωσική πρωτεύουσα για μια διεθνή αεροπορική επίδειξη, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα είναι πρόθυμη να συνεχίσει τη συνεργασία της με τη Μόσχα στην αμυντική βιομηχανία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Σύγκρουση συγκυβερνώντων κομμάτων-Κυβέρνησης για τις πολλαπλές συντάξεις - Οι διαφορετικές προσεγγίσεις εντός ΔΗΠΑ

Σύγκρουση συγκυβερνώντων κομμάτων-Κυβέρνησης για τις πολλαπλές συντάξεις - Οι διαφορετικές προσεγγίσεις εντός ΔΗΠΑ

Το πακέτο νομοσχεδίων της κυβέρνησης για τις πολλαπλές συντάξεις έφερε στην επιφάνεια την υποβόσκουσα σύγκρουση σε πολλά ζητήματα κυρίως κοινωνικού περιεχομένου, μεταξύ της κυβέρνησης και συγκυβερνώντων κομμάτων.