Διάσημος μουσικός καταδικάζει τον τρόπο που η κυβέρνηση Βραζιλίας διαχειρίζεται πυρκαγιές στον Αμαζόνιο

Διάσημος μουσικός καταδικάζει τον τρόπο που η κυβέρνηση Βραζιλίας διαχειρίζεται πυρκαγιές στον Αμαζόνιο

Ο διάσημος μουσικός Στινγκ, με δήλωσή του, καταδικάζει τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση της Βραζιλίας διαχειρίζεται τις καταστροφικές πυρκαγιές στο δάσος του Αμαζονίου.

Με μία δημοσίευσή του στο Facebook, ο μουσικός επέκρινε έντονα τον Πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου, και τον κατηγορεί ότι τηρεί αρνητική στάση απέναντι στην κλιματική αλλαγή. Επίσης τον καταγγέλλει ότι με τη στάση του και τις πολιτικές του αποφάσεις ανοίγει τον δρόμο της αποψίλωσης του Αμαζονίου και της εμπορικής εκμετάλλευσης της περιοχής.

Ο διάσημος μουσικός λέει ακόμα στο σημείωμά του ότι είναι γνωστό σε όλους πως ο Πρόεδρος της Βραζιλίας δεν συμπαθεί και μιλάει απαξιωτικά για τους ιθαγενείς της Αμαζονίας και καλεί την κυβέρνηση της χώρας να αλλάξει πολιτική, καθώς αμέτρητα είδη που ζουν στην περιοχή κινδυνεύουν να εξαφανιστούν άμεσα.

Ο Στινγκ, σύμφωνα με το περιοδικό «The Rolling Stone», εδώ και χρόνια είναι υποστηρικτής της διατήρησης του τροπικού δάσους, έχοντας ξεκινήσει το Rainforest Foundation Fund το 1987, το οποίο συνεργάστηκε στενά με αυτόχθονες κοινότητες στη Βραζιλία και τη Νότια Αμερική για να προστατεύσει τα σπίτια τους.

Στην επιστολή του έγραψε σημειώνει μεταξύ άλλων: «Οι ηγέτες που επικαλούνται εθνικιστικές ατζέντες ή ισχυρίζονται ότι η αλλαγή του κλίματος και όσοι μιλούν για αυτή είναι μια φάρσα, είναι ένοχοι πολύ περισσότερο από όλους όσοι κοιτάζουν και δεν κάνουν τίποτα. Πρόκειται για εγκληματική αμέλεια σε παγκόσμια κλίμακα».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Τρεις μήνες απομένουν ουσιαστικά μέχρι την επόμενη πενταμερή διάσκεψη για το κυπριακό, που θα διεξαχθεί στη Γενεύη και τα βήματα τα οποία έχουν γίνει μέχρι τώρα, δεν προσδίδουν καμία νότα αισιοδοξίας, το αντίθετο μάλλον, με τους δύο ηγέτες να συνεχίζουν το πήγαινε-έλα για τα όσα συμφωνήθηκαν στη Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο, σε ότι αφορά στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.