Νέα τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Μεσόγειο

Νέα τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Μεσόγειο

Τουλάχιστον 40 πρόσφυγες και μετανάστες είτε πνίγηκαν είτε αγνοούνται έπειτα από νέο ναυάγιο ανοιχτά της Λιβύης, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τα Ηνωμένα Έθνη.


Περίπου 60 ναυαγοί διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στις ακτές, έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Τσάρλι Γιάξλεϊ.

Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται με την συνδρομή ψαράδων και σκαφών της Ακτοφυλακής, προσέθεσε.

Οι περισσότεροι διασωθέντες προέρχονται από το Σουδάν, την Αίγυπτο, το Μαρόκο και την Τυνησία.

Η διαδρομή ανάμεσα στην Λιβύη και την Ιταλία είναι μία από τις κυριότερες οδούς για την είσοδο προσφύγων και μεταναστών στην Γηραιά Ήπειρο.

Περισσότεροι από 100 πρόσφυγες και μετανάστες πέθαναν την προηγούμενη εβδομάδα σε άλλο ναυάγιο ανοιχτά της Λιβύης.

Τουλάχιστον 859 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους φέτος στην Μεσόγειο, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Πέρυσι οι νεκροί ήταν 1.562 ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός, 3.228, καταγράφηκε το 2016, στο απόγειο της μεταναστευτικής κρίσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κράτος Μαφία»: Το πόρισμα, οι πιέσεις στη Νομική Υπηρεσία και η ώρα των αποφάσεων

«Κράτος Μαφία»: Το πόρισμα, οι πιέσεις στη Νομική Υπηρεσία και η ώρα των αποφάσεων

Η εβδομάδα που πέρασε, ίσως αποδειχθεί η πιο καθοριστική από την ημέρα που κυκλοφόρησε το βιβλίο «Κράτος Μαφία», του Μακάριου Δρουσιώτη και αυτό επειδή για πρώτη φορά, η υπόθεση μεταφέρεται ολοκληρωμένα από το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης στο επίπεδο των θεσμικών αποφάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE