Ακιντζί: Ο «στρατός ασφαλείας» να διοικείται από Τουρκοκύπριους

Ακιντζί: Ο «στρατός ασφαλείας» να διοικείται από Τουρκοκύπριους

Την ώρα που γίνονται προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών, ο Τουρκοκύπριος «ηγέτης» Μουσταφά Ακιντζί ζητά από την τουρκική διοίκηση του «στρατού ασφαλείας» να δικαιούνται οι τουρκοκύπριοι να «υπηρετούν σε όλες τις βαθμίδες»

Είναι καιρός η διοίκηση του «στρατού ασφαλείας» να αποτελείται από Τουρκοκύπριους είπε σε δηλώσεις του ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί κατά τη συνάντηση του είχε χθες με τον «υποδιοικητή» του στρατού Ταξίαρχο, Τζεμάλ Βολκάν, ο οποίος αφυπηρετεί τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Χαβαντίς», κατά τη συνάντηση ο κ. Ακιντζί ανέφερε ότι είναι πλέον καιρός και οι Τουρκοκύπριοι αξιωματικοί του στρατού να υπηρετούν σε όλες τις βαθμίδες. Μέχρι τα τελευταία χρόνια οι Τ/κ αξιωματούχοι έφταναν να υπηρετούν τον βαθμό του συνταγματάρχη ενώ σήμερα υπάρχουν Τ/κ που υπηρετούν και ως ταξίαρχοι.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Δεν έδωσε ακόμη κατάθεση στις Αρχές ο Μακάριος Δρουσιώτης - «Η Αστυνομία περιμένει στοιχεία»

Δεν έδωσε ακόμη κατάθεση στις Αρχές ο Μακάριος Δρουσιώτης - «Η Αστυνομία περιμένει στοιχεία»

Δεν έχει δώσει ακόμη κατάθεση ο Μακάριος Δρουσιώτης, αναφορικά με τους ισχυρισμούς και τις καταγγελίες που διατύπωσε μέσω δημόσιων αναρτήσεων, σύμφωνα με την Αστυνομία. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης, Βύρωνας Βύρωνος, «η Αστυνομία αναμένει από τον Μακάριο Δρουσιώτη να προσέλθει το συντομότερο για κατάθεση και να προσκομίσει όλα τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του».

BEST OF TOTHEMAONLINE