Ιταλία: Αισιόδοξος ο ηγέτης του PD για συμφωνία με το M5S για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Ιταλία: Αισιόδοξος ο ηγέτης του PD για συμφωνία με το M5S για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Ο Νικόλα Τζινγκαρέτι, ο ηγέτης του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD) της Ιταλίας, εμφανίστηκε αισιόδοξος το βράδυ της Δευτέρας 26/8 για την πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με το αντισυστημικό Κίνημα 5 Αστέρων (M5S), μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρό του, Λουίτζι Ντι Μάιο.

 
"Εργαζόμαστε για να δώσουμε στην Ιταλία μια νέα κυβέρνηση... Πιστεύω ότι είμαστε στον σωστό δρόμο. Είμαι αισιόδοξος", είπε ο Τζινγκαρέτι μιλώντας σε δημοσιογράφους.
 
Απέφυγε όμως να απαντήσει στις επόμενες ερωτήσεις αν το PD θα δεχτεί να παραμείνει στο αξίωμά του ο απερχόμενος Πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.
 
Ο Κόντε θα συναντηθεί απόψε το βράδυ (22.00 ώρα Κύπρου) με τον Ντι Μάιο και τον Τζινγκαρέτι, όπως ανέφερε μια πηγή του PD. Σύμφωνα με την πηγή αυτή, το M5S επιμένει να παραμείνει πρωθυπουργός ο Κόντε, όμως ακόμη δεν έχει επιτευχθεί οριστική συμφωνία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το 2028 ξεκίνησε στον ΔΗΣΥ: Η Αννίτα, η υποψηφιότητα Αβέρωφ και το ανοιχτό κεφάλαιο Χριστοδουλίδη

Το 2028 ξεκίνησε στον ΔΗΣΥ: Η Αννίτα, η υποψηφιότητα Αβέρωφ και το ανοιχτό κεφάλαιο Χριστοδουλίδη

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου επιστρέφει στη διεκδίκηση της προεδρίας μέσω της κομματικής διαδικασίας, η Αννίτα Δημητρίου καλείται να διαχειριστεί τις εσωτερικές ισορροπίες και η συζήτηση για τον Νίκο Χριστοδουλίδη αποκαλύπτει ότι η πληγή του 2023 παραμένει ανοιχτή.

BEST OF TOTHEMAONLINE