ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ: Αίρονται έπειτα από πέντε χρόνια τα capital controls

ΕΛΛΑΔΑ: Αίρονται έπειτα από πέντε χρόνια τα capital controls

Αίρονται από την 1η Σεπτεμβρίου οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων στην Ελλάδα, που είχαν επιβληθεί τον Ιούνιο του 2015.

 
Όλα τα κόμματα στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, πλην του ΚΚΕ, που δήλωσε «παρών» υπερψήφισαν την τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών για την άρση από 1ης Σεπτεμβρίου των capital controls.
 
Η τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που αφορά την ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
 
Μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας πως η άρση των capital controls έγινε σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας.
 
"Σήμερα", ανέφερε στην παρέμβασή του, "σε συνεργασία με τη Τράπεζα της Ελλάδας αποκαθιστούμε πλήρως την ομαλότητα στην κίνηση κεφαλαίων".

Συνεχίζοντας, επιτέθηκε στην κυβέρνηση Τσίπρα, λέγοντας: "Το πρώτο εξάμηνο του 2015 προκάλεσε τη φυγή δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ με αποκορύφωμα τον Ιούνιο το κλείσιμο των τραπεζών και τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων και στην ανάληψη μετρητών. Οι εκλογές αποκατέστησαν την εμπιστοσύνη και στο τραπεζικό μας σύστημα [...] Σήμερα, κλείνει ένας κύκλος ανασφάλειας και καταργούνται τα capital controls και ταυτόχρονα ανοίγει για τη χώρα ένας νέος κύκλος αισιοδοξίας".
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top