Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Λήμνου Ιερόθεος

Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Λήμνου Ιερόθεος

Εκοιμήθη τη Δευτέρα 26/8 σε ηλικία 85 ετών, ο μητροπολίτης Λήμνου Ιερόθεος. Ο ιεράρχης εξέπνευσε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, όπου είχε μεταφερθεί εσπευσμένα ύστερα από πνευμονικό οίδημα. Με ανακοίνωσή της η Εκκλησία της Ελλάδος εκφράζει τη συγκίνησή της για την εκδημία του μητροπολίτη.


Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη Λήμνου θα ψαλεί την Τετάρτη, 28 Αυγούστου, στις 5 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Μύρινας.

Ο μακαριστός μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κυρός Ιερόθεος (Γαρύφαλλος) γεννήθηκε το 1934 στην Αθήνα. Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Οξφόρδη. Χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος το 1954 και υπηρέτησε ως πρωτοσύγκελλος, κατηχητής, ιεροκήρυξ και καθηγητής στην Κοζάνη, στο Λονδίνο, στην Ορεστιάδα και στην Αθήνα.

Διετέλεσε Γραμματεύς παρά τη Ιερά Συνόδω της Εκκλησίας της Ελλάδος (1968-1988), μέλος Συνοδικών Επιτροπών και επιμελητής του Εκκλησιαστικού Ημερολογίου (1974-1989). Επίσης, συμμετείχε σε συνέδρια και εκπροσώπησε την Εκκλησία της Ελλάδος σε εκδηλώσεις ομοδόξων και ετεροδόξων Εκκλησιών. Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου χειροτονήθηκε την 22α Νοεμβρίου 1988. 

Τοποτηρητής στη χηρεύουσα μητρόπολη ορίσθηκε ο μητροπολίτης Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου, Ιάκωβος.


Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Είμαστε δικαιολογημένα περήφανοι για τη χώρα μας - Δεν θα αποστρατευτούμε ποτέ από την προσπάθεια για απελευθέρωση και επανένωση»

ΠτΔ: «Είμαστε δικαιολογημένα περήφανοι για τη χώρα μας - Δεν θα αποστρατευτούμε ποτέ από την προσπάθεια για απελευθέρωση και επανένωση»

Η αναβάθμιση των παραγόντων ισχύος εξυπηρετεί την υπ' αριθμόν ένα προτεραιότητά μας που δεν είναι άλλη από τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δήλωση μετά τη στρατιωτική παρέλαση, στη Λευκωσία, για την επέτειο της κυπριακής ανεξαρτησίας. Τόνισε παράλληλα ότι είμαστε δικαιολογημένα περήφανοι για τη χώρα μας.

BEST OF TOTHEMAONLINE