ΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ: Η Βρετανία δεν μπορεί να αποδεχθεί την υπάρχουσα συμφωνία με την ΕΕ

ΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ: Η Βρετανία δεν μπορεί να αποδεχθεί την υπάρχουσα συμφωνία με την ΕΕ

Η Βρετανία "δεν μπορεί να αποδεχθεί", όπως έχει, την υπάρχουσα συμφωνία διαζυγίου με την Ευρωπαϊκή Ενωση, προειδοποίησε την Τετάρτη 21/8 από το Βερολίνο ο Πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον, αξιώνοντας την κατάργηση του αμφιλεγόμενου μηχανισμού του backstop.


Αυτή η συμφωνία και "το δίχτυ ασφαλείας" που προβλέπει για να αποτραπεί η δημιουργία συνόρου μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας καθιστά τη Βρετανία "αιχμάλωτη" του νομικού πλαισίου της ΕΕ και πρέπει να απαλειφθεί υποστήριξε ενώπιον δημοσιογράφων.

Άλλωστε, ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης δήλωσε πως είναι πεπεισμένος ότι θα μπορούσε να επαναδιαπραγματευτεί την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εφόσον το μπλοκ απέσυρε την αξίωσή του για το "backstop". "Θέλω απλά να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος προς όλους τους Γερμανούς φίλους μας και προς τη γερμανική κυβέρνηση ότι εμείς στη Βρετανία θέλουμε μια συμφωνία" σημείωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με την καγκελάριο της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ, στην πρώτη επίσκεψή του στο εξωτερικό με την ιδιότητα του πρωθυπουργού.

"Χρειαζόμαστε την απόσυρση του backstop. Εάν το καταφέρουμε αυτό, είμαι απόλυτα βέβαιος ότι μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί μπροστά", σημείωσε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE