Αυξήσεις στου γιατρούς αποφάσισε το Υπουργικό

Αυξήσεις στου γιατρούς αποφάσισε το Υπουργικό

Αύξηση επιδόματος κατά 400 ευρώ το μήνα για τους γιατρούς των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και Ατυχημάτων (ΤΑΕΠ), ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου παρουσίασε την Τρίτη 20/08 στο Υπουργικό Συμβούλιο πρόταση για αύξηση του κατ’ αποκοπήν επιδόματος από το ποσό των €800 στο ποσό των €1,200 μηνιαίως.

Ο Υπουργός Υγείας εισηγήθηκε στο Υπουργικό την αύξηση, λαμβάνοντας υπόψη τη μείωση του αριθμού των ιατρών που εργάζονται στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ, λόγω αποχώρησης ιατρών για να ενταχθούν στο ΓεΣΥ ως Προσωπικοί Ιατροί, και αναγνωρίζοντας το σημαντικό και κρίσιμο έργο που επιτελείται στα Τμήματα αυτά.

Το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι με την αύξηση αφενός, επιχειρείται η προσέλκυση ιατρών για να εργοδοτηθούν στα ΤΑΕΠ, αντιμετωπίζοντας έτσι το πρόβλημα υποστελέχωσης που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες και, αφετέρου, παραχωρείται επιπλέον κίνητρο για την παραμονή των υφιστάμενων ιατρών, αφού αναγνωρίζεται η τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν για την εύρυθμη λειτουργία των Τμημάτων και την εξυπηρέτηση των ασθενών.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι προσπάθειες για εξεύρεση ιατρών για πρόσληψη στα ΤΑΕΠ, ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα της στελέχωσης, συνεχίζει το Υπουργείο και συμπληρώνει ότι ο Υπουργός Υγείας, σε συνεργασία με τον ΟΚΥπΥ, και σε διαβούλευση με τις συντεχνίες των ιατρών του δημοσίου, εξετάζει άλλες πιθανές λύσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Πιθανόν το πρώτο τρίμηνο του 2026 η Άτυπη Πενταμερής

Κυπριακό: Πιθανόν το πρώτο τρίμηνο του 2026 η Άτυπη Πενταμερής

Την εκτίμηση ότι το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να πραγματοποιηθεί άτυπη πενταμερής για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη, εξέφρασαν σήμερα ελληνικές διπλωματικές πηγές.

BEST OF TOTHEMAONLINE

50 χρόνια άριστοι!

50 χρόνια άριστοι!