ΙΤΑΛΙΑ: Ένα βήμα πριν την παραίτηση ο Πρωθυπουργός Κόντε

ΙΤΑΛΙΑ: Ένα βήμα πριν την παραίτηση ο Πρωθυπουργός Κόντε

Την πρόθεση του να παραιτηθεί εξέφρασε εκ νέου ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε καθώς ο λαϊκιστικός κυβερνητικός συνασπισμός  του οποίου ηγείται αναμένεται να χάσει την  υποστήριξη του βασικού εταίρου, δηλαδή της Λέγκας του Βορρά.


Ο Κόντε μιλώντας από το βήμα της Γερουσίας την Τρίτη 20/8 εξαπέλυσε καυστική κριτική εναντίον του Ματέο Σαλβίνι, του ακροδεξιού αντιπροέδρου της κυβέρνησής του, έπειτα από 14 μήνες διακυβέρνησης.

Στην επίσημη αυτή ομιλία του ο επικεφαλής της κυβέρνησης, κατηγόρησε  τον  Ματέο Σαλβίνι, που είναι και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ότι ήταν "ανεύθυνος" και ότι "εργάστηκε μόνο για τα δικά του συμφέροντα και αυτά του κόμματός του", προκαλώντας την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού στις 8 Αυγούστου.

Παράλληλα,  τόνισε ότι ο Σαλβίνι, που ασκεί ταυτόχρονα χρέη υπουργού Εσωτερικών "θέτει σε πολύ σοβαρούς κινδύνους τη χώρα " τονίζοντας κυρίως τον κίνδυνο πολλαπλών αρνητικών επιπτώσεων στην οικονομία.


Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Χριστοδουλίδης ευχαριστεί Τραμπ και Αλ Σίσι – «Αναγνώριση του ρόλου της Κύπρου στη Μέση Ανατολή»

Ο Χριστοδουλίδης ευχαριστεί Τραμπ και Αλ Σίσι – «Αναγνώριση του ρόλου της Κύπρου στη Μέση Ανατολή»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες του προς τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι για την πρόσκληση να παραστεί στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Αίγυπτο, για τη Γάζα.

BEST OF TOTHEMAONLINE