ΕΛΛΑΔΑ: Οι ελληνικές Αρχές παρακολουθούν το δεξαμενόπλοιο

ΕΛΛΑΔΑ: Οι ελληνικές Αρχές παρακολουθούν το δεξαμενόπλοιο

Η Αθήνα δεν έχει λάβει κανένα επίσημο αίτημα κατάπλου του ιρανικού τάνκερ που αφέθηκε ελεύθερο από το Γιβραλτάρ, σημείωσε σε σημερινές του δηλώσεις, ο Υπουργός Ναυτιλίας της ελληνικής κυβέρνησης, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι οι ελληνικές Αρχές παρακολουθούν την πορεία του δεξαμενόπλοιου και τα υπουργεία Ναυτιλίας και Εξωτερικών παραμένουν  σε συνεχή επαφή προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους αν χρειαστεί. Υπογράμμισε, δε, ότι η Ελλάδα δεν θα τοποθετηθεί επισήμως επί του θέματος μέχρι το πλοίο διευκρινίσει τις προθέσεις του.

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ θεωρούν το συγκεκριμένο πλοίο όργανο των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, τους οποίους έχουν χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση. Το τάνκερ απέπλευσε από το Γιβραλτάρ την Κυριακή, μετά από κράτηση ενός μηνός και σύμφωνα με πληροφορίες κατευθύνεται προς την Καλαμάτα.

 ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για Κυπριακό: «Παράθυρο ευκαιρίας μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του ΓΓ των ΗΕ»

ΠτΔ για Κυπριακό: «Παράθυρο ευκαιρίας μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του ΓΓ των ΗΕ»

Υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας για το Κυπριακό μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του ΓΓ των ΗΕ, είπε σήμερα ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι γίνεται μια προσπάθεια ως πρώτο βήμα για επανέναρξη των συνομιλιών που θα οδηγήσουν σε ένα τελικό αποτέλεσμα και επισημαίνοντας πως δεν μπορούμε να συζητούμε επ’ άπειρον.

BEST OF TOTHEMAONLINE