Oρκίζονται με 50 μέρες καθυστέρηση υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα

Oρκίζονται με 50 μέρες καθυστέρηση υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα

Οι τρεις θα δώσουν πολιτικό όρκο, ενώ ο Χρίστος Σπίρτζης με θρησκευτικό.

Έπειτα από δύο σχεδόν μήνες κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφτασε η ώρα για να ορκιστούν οι υπουργοί, των οποίων τα χαρτοφυλάκια που τους ανατέθηκαν δεν προβλέπονταν από την ισχύουσα νομοθεσία για τη διάρθρωση του υπουργικού συμβουλίου, με αποτέλεσμα να χρειάζονται τροποποίηση.

Πρόκειται για την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, τον αναπληρωτή υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας Κώστα Φωτάκη αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός εργασίας Δημήτρης Στρατούλης, τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Χρίστο Σπίρτζη,

Οι τρεις πρώτοι θα δώσουν πολιτικό όρκο, ενώ ο Χρίστος Σπίρτζης με θρησκευτικό.

Η ορκωμοσία θα τελεστεί το αύριο Σάββατο στις 13:30.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό: Αποκεντρωμένη Ομοσπονδία βλέπουν τα ΗΕ - Κίνδυνοι για τετελεσμένα στη Γενεύη

Κυπριακό: Αποκεντρωμένη Ομοσπονδία βλέπουν τα ΗΕ - Κίνδυνοι για τετελεσμένα στη Γενεύη

Σε αχαρτογράφητα νερά κινείται το κυπριακό, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης στη Γενεύη, με τη Λευκωσία να προετοιμάζεται για όλα τα σενάρια. Την ίδια ώρα, στην έδρα των ΗΕ, ο Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος κρατά κλειστά τα χαρτιά του, αναφορικά με τους χειρισμούς του ιδίου κατά τη  διάρκεια της άτυπης διάσκεψης, φαίνεται ότι θα βάλει στο τραπέζι αυτό που διάφοροι κύκλοι στη Λευκωσία ψιθυρίζουν εδώ και καιρό και που δεν είναι άλλο, από την ιδέα της αποκεντρωμένης Ομοσπονδίας. 

BEST OF TOTHEMAONLINE