H λειτουργία της μονάδας ενός πυρηνικού σταθμού στη Ρωσία διακόπηκε λόγω λάθους στο σύστημα ασφαλείας

H λειτουργία της μονάδας ενός πυρηνικού σταθμού στη Ρωσία διακόπηκε λόγω λάθους στο σύστημα ασφαλείας

Το Μπλοκ 4 του ρωσικού πυρηνικού σταθμού Μπελόγιαρσκ στα Ουράλια όρη σταμάτησε να λειτουργεί σήμερα έπειτα από "λάθος" απόκριση του συστήματος ασφαλείας, ανακοίνωσε μια θυγατρική της κρατικής εταιρίας Rosatom.

Ανέφερε πως η λειτουργία του μπλοκ διακόπηκε στις 09:15 τοπική ώρα (07:15 ώρα Ελλάδας).

"Η διακοπή [λειτουργίας] πραγματοποιήθηκε βάσει ενός συνήθους αλγόριθμου", ανέφερε σε μια ανακοίνωση η Rosenergoatom, η οποία πρόσθεσε πως τα επίπεδα ραδιενέργειας στον σταθμό και στις γύρω περιοχές συνάδουν με τα συνηθισμένα επίπεδα.

Ο σταθμός ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1964. Τον περασμένο μήνα, ένας ρωσικός πυρηνικός σταθμός βορειοδυτικά της Μόσχας διέκοψε τη λειτουργία τριών από τις τέσσερις μονάδες του έπειτα από βραχυκύκλωμα σε έναν μετασχηματιστή.

Οι μονάδες επανέλαβαν τη λειτουργία τους στη συνέχεια.

KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η Κύπρος ετοιμάζεται για την Προεδρία: Την Κυριακή ο ΠτΔ παρουσιάζει το πρόγραμμα εργασίας και λογότυπο

Η Κύπρος ετοιμάζεται για την Προεδρία: Την Κυριακή ο ΠτΔ παρουσιάζει το πρόγραμμα εργασίας και λογότυπο

Το πρόγραμμα εργασίας της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ παρουσιάζει την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.