ΛΕΜΕΣΟΣ: Φώναζαν για βοήθεια μέσα από την θάλασσα - Το λάθος που έκαναν - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Φώναζαν για βοήθεια μέσα από την θάλασσα - Το λάθος που έκαναν - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σε δύο περιστατικά παραλίγο πνιγμών χρειάστηκε να ανταποκριθούν οι ναυαγοσώστες στην Λεμεσό, την  Τετάρτη 14/8.

Σύμφωνα με την Ναυαγοσωστική Μονάδα Λεμεσού, στην πρώτη περίπτωση στην παραλία Κουρίου γύρω στις 09.15 το πρωί, 56χρονος από Κύπρο βρισκόταν σε μακρινή απόσταση από τον Ναυαγοσωστικο πύργο ΛΕΜ 19 και καλούσε σε βοήθεια λόγω αδιαθεσίας που ένιωσε.  

Άμεσα οι Ναυαγοσώστες ανταποκρίθηκαν και με την χρήση rescue tube αλλά και του jet ski τον μετέφεραν στην ακτή όπου του χορήγησαν οξυγόνο.  

Στην δεύτερη περίπτωση γύρω στις 13.00 το μεσημέρι, 50χρονος από την Ρωσία σε πολύ μακρινή απόσταση γύρω στα 1000 μέτρα αριστερά από το ΛΕΜ 17 στο lady's mile καλούσε σε βοήθεια.

Μέλη από τα water sports της περιοχής που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση άκουσαν τον 50χρονο και ανταποκρίθηκαν με την χρήση jet ski.

Ακολούθως βλέποντας την κίνηση εντός περιοχής λουομένων οι Ναυαγοσώστες βοήθησαν με την χρήση Ναυαγοσωστικου σκάφους όπως μεταφερθεί στην ακτή.

Έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και ο πάσχον μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Λεμεσού.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία του νεοσύστατου συνδέσμου «Η Φωνή των κτηνοτρόφων» είχε το Σάββατο ο Επικεφαλής της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση και Αναβάθμιση του Κτηνοτροφικου Τομέα και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Σταύρος Μαλάς, με εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων Χριστόδουλο Χριστοδούλου να επαναλαμβάνει στο ΚΥΠΕ το αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προειδοποιεί για το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.