ΣΥΡΙΑ: 15 άμαχοι νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές της Δαμασκού και της Μόσχας

ΣΥΡΙΑ: 15 άμαχοι νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές της Δαμασκού και της Μόσχας

εκαπέντε άμαχοι, ανάμεσά τους έξι παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς του συριακού καθεστώτος και των Ρώσων συμμάχων του, με μία από τις επιδρομές να πλήττει έναν καταυλισμό εσωτερικά εκτοπισμένων ανθρώπων στη βορειοδυτική Συρία, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

εκατρείς άμαχοι, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό του καταυλισμού, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Χας στην επαρχία Ιντλίμπ, ενώ δύο ακόμη παιδιά σκοτώθηκαν σε επιδρομές σε άλλες περιοχές της επαρχίας, σύμφωνα με την MKO. 

Το μεγαλύτερο μέρος της Ιντλίμπ εξακολουθεί να βρίσκεται στον έλεγχο των τζιχαντιστών και κάποιων οργανώσεων ανταρτών και η περιοχή είναι στόχος σχεδόν καθημερινών βομβαρδισμών του συριακού καθεστώτος και των Ρώσων συμμάχων του από τα τέλη του Απριλίου.

Σε μάχες που σημειώθηκαν σήμερα, σκοτώθηκαν 13 άνδρες των δυνάμεων που ορκίζονται πίστη στο καθεστώς της Δαμασκού και 18 τζιχαντιστές και αντάρτες.

Από την έναρξη της στρατιωτικής κλιμάκωσης στα τέλη του Απριλίου, πάνω από 820 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στις εχθροπραξίες στην Ιντλίμπ και τις περιοχές γύρω από αυτή, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, ενώ περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, που φοβάται ανθρωπιστική "καταστροφή".

εκάδες οικογένειες έχουν τραπεί σε φυγή προς το βόρειο τμήμα της επαρχίας τις πρόσφατες μέρες, σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου στην περιοχή.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: Θα συναντήσει τελικά τους κτηνοτρόφους ο ΠτΔ; Oι ελληνικές φρεγάτες και τα F-16 στο νησί, η ανάρτηση κατά ΑΚΕΛ και το Κυπριακό

Λετυμπιώτης: Θα συναντήσει τελικά τους κτηνοτρόφους ο ΠτΔ; Oι ελληνικές φρεγάτες και τα F-16 στο νησί, η ανάρτηση κατά ΑΚΕΛ και το Κυπριακό

Η κρίση του αφθώδους πυρετού στην κυπριακή κτηνοτροφία και η έντονη ανησυχία των παραγωγών βρίσκονται στο επίκεντρο, με την κυβέρνηση να καλεί σε αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, την ώρα που παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους κτηνοτρόφους.

BEST OF TOTHEMAONLINE