ΚΥΠΡΟΣ: Με βροχές «συνεχίζει» ο Αύγουστος - ΠΙΝΑΚΑΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Με βροχές «συνεχίζει» ο Αύγουστος - ΠΙΝΑΚΑΣ

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το βράδυ της Παρασκευής 16/08, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος παρόλο που στα δυτικά και βόρεια θα παρατηρείται παροδικά αυξημένη χαμηλή νέφωση.

Τις αυγινές κυρίως ώρες ενδέχεται τοπικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι, 4 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ.

Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά στα νότια και ανατολικά παράλια ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη αλλά στα δυτικά και βόρεια παράλια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο 17/08, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος παρόλο που στα παράλια θα παρατηρείται παροδικά αυξημένη, κυρίως χαμηλή, νέφωση.

Αργότερα, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν σύντομα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ.

Στα νότια και νοτιοδυτικά θα πνέουν παροδικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και το απόγευμα, στα νότια και νοτιοδυτικά, ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 36 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 32 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 26 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ του Σαββάτου, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά στα δυτικά και βόρεια παράλια θα παρατηρείται παροδικά αυξημένη χαμηλή νέφωση.

Τις αυγινές ώρες ενδέχεται τοπικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και παροδικά τοπικά στα παράλια μέτριοι, 4 Μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, στα ανατολικά παράλια και μέχρι ταραγμένη, στα υπόλοιπα παράλια.

Την Κυριακή 18/08 και τη Δευτέρα 19/08, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος παρόλο που τοπικά στα παράλια θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις.

Αργότερα όμως, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό αλλά τη Δευτέρα δεν αποκλείεται και σε άλλες περιοχές.

Την Τρίτη 20/08, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά μετά το μεσημέρι θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες στα ορεινά και στο εσωτερικό δυνατό να δώσουν μεμονωμένη βροχή.

Η θερμοκρασία το επόμενο τριήμερο, στα παράλια, δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή παραμένοντας γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές. Ωστόσο, στο εσωτερικό και στα ορεινά, αναμένεται σταδιακή πτώση μέχρι τη Δευτέρα για να κυμανθεί κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Τρίτη αναμένεται μικρή άνοδος αλλά θα παραμείνει λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν την Παρασκευή 16/08 και η σχετική υγρασία στις 3 το απόγευμα ήταν:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE