Στον Γενικό Ελεγκτή στοιχεία της ΚΕΔΙΠΕΣ για λογαριασμούς πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων

Στον Γενικό Ελεγκτή στοιχεία της ΚΕΔΙΠΕΣ για λογαριασμούς πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων

Στον Γενικό Ελεγκτή έχουν υποβληθεί στοιχεία που αφορούν πιστωτικές διευκολύνσεις πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων (ΠΕΠ), ανακοίνωσε την Παρασκευή η ΚΕΔΙΠΕΣ, σημειώνοντας πως δεν υφίσταται καμία πρόθεση για συγκάλυψη οποιουδήποτε θέματος.

 Η ΚΕΔΙΠΕΣ αναφέρει πως «τα στοιχεία που αφορούν τους λογαριασμούς ΠΕΠ, τα οποία παρέμειναν στην περίμετρό της, δηλαδή για τους λογαριασμούς ΠΕΠ που συνεχίζουν να είναι πελάτες της, έχουν ήδη αποσταλεί στον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας».
 
Προσθέτει ότι «για πλήρη διασφάλιση της νομιμότητας των ενεργειών της και για να μπορέσει να ανταποκριθεί στο αίτημα του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας για αποστολή ιστορικών στοιχείων πιστωτικών διευκολύνσεων ΠΕΠ που μεταφέρθηκαν στην Ελληνική Τράπεζα έχει καλέσει τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας όπως απευθυνθεί εκ νέου στη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας για επιπρόσθετες διευκρινίσεις, αφού η αρχική νομική γνωμάτευση δεν σχολιάζει συγκεκριμένα άρθρα του περί Μεταβιβάσεως Τραπεζικών Εργασιών και Εξασφαλίσεων Νόμου του 1997 και με ποιο τρόπο αυτά ερμηνεύθηκαν».
 
Η ΚΕΔΙΠΕΣ επαναλαμβάνει την προσήλωσή της για πλήρη συνεργασία με τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας για όλα τα θέματα και βρίσκεται σε ετοιμότητα για να δοθεί η πληροφόρηση που ζητήθηκε μόλις διασφαλιστεί η νομιμότητα των ενεργειών της και σημειώνει ότι «έχει αποδείξει εμπράκτως τη δέσμευσή της για διαφάνεια προς όλες τις εποπτικές Αρχές του κράτους και καμία πρόθεση για συγκάλυψη οποιουδήποτε θέματος δεν υφίσταται».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Κριτική της Λευκωσίας στις ίσες αποστάσεις και βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΗΕ

Κυπριακό: Κριτική της Λευκωσίας στις ίσες αποστάσεις και βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΗΕ

Σε μια χρονική συγκυρία όπου το Κυπριακό επανέρχεται, έστω δειλά, στο διεθνές προσκήνιο, η Λευκωσία στέλνει σαφή μηνύματα προς τα Ηνωμένα Έθνη, εκφράζοντας τόσο τη βούλησή της για συνέχιση της πολιτικής διαδικασίας όσο και την έντονη δυσαρέσκειά της για τη διαχρονική πρακτική τήρησης ίσων αποστάσεων. Οι πρόσφατες Εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας αποτέλεσαν την αφορμή για να επαναδιατυπωθεί η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι μια τέτοια προσέγγιση δεν αποτυπώνει με ακρίβεια τις πραγματικότητες επί του εδάφους, οι οποίες πηγάζουν από τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή.