Έξι χώρες της ΕΕ θα δεχθούν τους μετανάστες που βρίσκονται πάνω στο πλοίο Open Arms

Έξι χώρες της ΕΕ θα δεχθούν τους μετανάστες που βρίσκονται πάνω στο πλοίο Open Arms

 Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε σήμερα πως έξι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να δεχθούν τους περίπου 150 μετανάστες που εμποδίζεται η αποβίβασή τους στην Ιταλία.

Οι μετανάστες παρέμεναν πάνω στο πλοίο ισπανικής ΜΚΟ, το Open Arms, αφότου τους περισυνέλεξε ανοικτά της Λιβύης στις αρχές Αυγούστου, και ο ακροδεξιός υπουργός Εσωτερικών της Ρώμης Ματέο Σαλβίνι αρνήθηκε να τους επιτρέψει να αποβιβαστούν.

Ο Κόντε ανέφερε σε ανοικτή επιστολή προς τον Σαλβίνι πως οι μετανάστες θα κατανεμηθούν ανάμεσα στη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και το Λουξεμβούργο.

ΠΗΓΗ: Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Καλωσόρισε τον ΓΓ του ΣτΕ ο ΠτΔ - «Η Κυπριακή Δημοκρατία αποδίδει τεράστια σημασία στο Συμβούλιο της Ευρώπης»

Καλωσόρισε τον ΓΓ του ΣτΕ ο ΠτΔ - «Η Κυπριακή Δημοκρατία αποδίδει τεράστια σημασία στο Συμβούλιο της Ευρώπης»

Στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Κυπριακή Δημοκρατία στο Συμβούλιο της Ευρώπης (ΣτΕ) αναφέρθηκε σήμερα ο ΓΓ του ΣτΕ κ. Αλέν Μπερσέτ, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στην Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE