Προσφορά Ρωσίας για μαχητικά Su-35 στην Τουρκία - Την εξετάζει η Άγκυρα

Προσφορά Ρωσίας για μαχητικά Su-35 στην Τουρκία - Την εξετάζει η Άγκυρα

Η Άγκυρα μελετά την προσφορά της Ρωσίας για την εξαγωγή μαχητικών αεροσκαφών Σουχόι Su-35 στην Τουρκία, μετά την αποπομπή της τελευταίας από το πρόγραμμα συμπαραγωγής του μαχητικού F-35 τον Ιούλιο, έγραψε η εφημερίδα Yeni Safak, επικαλούμενη πηγή προσκείμενη στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Υπουργείο Άμυνας, το τουρκικό γενικό επιτελείο αεροπορίας και άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες εξετάζουν τη ρωσική πρόταση.

Εάν ταχθούν υπέρ της αγοράς, θα αρχίσουν διμερείς διαπραγματεύσεις για το ζήτημα. Η Άγκυρα δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη επίσημα για το ζήτημα.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την απόφασή τους να αποκλείσουν την Τουρκία από το πρόγραμμα κατασκευής του F-35 εξαιτίας του ότι η Άγκυρα προχώρησε στην απόκτηση του ρωσικής κατασκευής συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-400, διευκρινίζοντας πως η χώρα θα έχει τεθεί εντελώς εκτός του προγράμματος τον Μάρτιο του 2020, και δεν θα της παραδοθούν τα περίπου 100 μαχητικά του τύπου που σκόπευε να αποκτήσει.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Είμαστε δικαιολογημένα περήφανοι για τη χώρα μας - Δεν θα αποστρατευτούμε ποτέ από την προσπάθεια για απελευθέρωση και επανένωση»

ΠτΔ: «Είμαστε δικαιολογημένα περήφανοι για τη χώρα μας - Δεν θα αποστρατευτούμε ποτέ από την προσπάθεια για απελευθέρωση και επανένωση»

Η αναβάθμιση των παραγόντων ισχύος εξυπηρετεί την υπ' αριθμόν ένα προτεραιότητά μας που δεν είναι άλλη από τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δήλωση μετά τη στρατιωτική παρέλαση, στη Λευκωσία, για την επέτειο της κυπριακής ανεξαρτησίας. Τόνισε παράλληλα ότι είμαστε δικαιολογημένα περήφανοι για τη χώρα μας.

BEST OF TOTHEMAONLINE