ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεκίνο ζήτησε από το Λονδίνο να σταματήσει τις 'παρεμβάσεις' του στο Χονγκ Κονγκ

Το Πεκίνο ζήτησε από το Λονδίνο να σταματήσει τις 'παρεμβάσεις' του στο Χονγκ Κονγκ

Η Κίνα κάλεσε  τη Βρετανία να σταματήσει τις "παρεμβάσεις" της στο Χονγκ Κονγκ, έπειτα από τηλεφωνική κλήση του υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας στην επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ για να της εκφράσει την ανησυχία του για το θέμα των διαδηλώσεων.


Την Παρασκευή, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ τηλεφώνησε στην επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ για να της ζητήσει τη διεξαγωγή μιας "πλήρως ανεξάρτητης έρευνας για τα πρόσφατα γεγονότα", σχετικά με την καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ.

"Η Κίνα ζητεί επισήμως από τη Βρετανία να σταματήσει αμέσως οποιαδήποτε δράση ανάμειξης στις υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ και παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας", αντέδρασε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Χουά Τσουνγίνγκ.

Σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε χθες Σάββατο στο Διαδίκτυο, αυτή χαρακτήρισε επίσης "εσφαλμένη" την απόφαση του Ράαμπ να τηλεφωνήσει στην Λαμ και κάλεσε το Λονδίνο να σταματήσει να "προκαλεί προβλήματα" στην πρώην αποικία του.

Το Πεκίνο παρουσιάζει ολοένα και περισσότερο τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που γίνονται εδώ και δύο μήνες στο Χονγκ Κονγκ ως υποστηριζόμενες από τη Δύση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top