ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ: Φαίνεται ν'ανοίγει δρόμος για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων

ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ:  Φαίνεται ν'ανοίγει δρόμος για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων

Φαίνεται να ανοίγει κάποιος δρόμος για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, μετά τη συνάντηση των δυο ηγετών , ανέφερε το βράδυ του Σαββάτου 10/8 , ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, σε χαιρετισμό του στο "Φεστιβάλ Σουλτανίνας", στην κοινότητα Πισσουρίου.

 
Στην ομιλία του,  ο κ.Προδρόμου είπε πως, " μετά τη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, φαίνεται να ανοίγει κάποιος δρόμος για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μετά από κατάλληλη προετοιμασία, από εκεί όπου είχαν διακοπεί στην Ελβετία".
 
Πρόσθεσε δε πως, αν γίνει η κατάλληλη προετοιμασία, μπορούν να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, "όπως το είχε επιδιώξει από την πρώτη στιγμή ο Πρόεδρος μας".
 
Ανέφερε ακόμη πως, παρά το "κλίμα τεχνητής έντασης με την επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας εις βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας", ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, προσπαθεί να φτάσουμε σε μια δημιουργική διαπραγμάτευση,
 
Συγκεκριμένα ανέφερε πως ο ΠτΔ "προσπαθεί μέσα από ένα δημιουργικό διάλογο, εάν και εφόσον βεβαίως συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση και η Τουρκία τερματίζοντας την επιθετική πολιτική που δημιουργεί όξυνση και ανασφάλεια, να φτάσουμε σε δημιουργική διαπραγμάτευση στη βάση των παραμέτρων που έθεσε ο ΓΓ των ΗΕ στο Κραν Μοντανά, για μια βιώσιμη και λειτουργική λύση στη βάση των σχετικών αποφάσεων των ΗΕ, με δεδομένες τις παραμέτρους του ΓΓ των ΗΕ, όπου για πρώτη φορά μιλήσαμε καθαρά για μια λύση που θα κάνει την Κύπρο πραγματικά ανεξάρτητη".
 
"Μια μόνιμη, λοιπόν, λύση ειρήνης που θα επιτρέπει σε όλους τους Κυπρίους να απολαμβάνουν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες που προβλέπονται σε κάθε κράτος μέλος της ΕΕ", συμπλήρωσε.
 
Είπε, ακόμη, πως σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και για τον σκοπό αυτό χρειάζεται η μεγαλύτερη δυνατή ενότητα που θα στηρίξει την εθνική προσπάθεια.
 
Εξάλλου, αναφερόμενος στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κάτοικοι Πισσουρίου με την υποχώρηση του εδάφους στην περιοχή "Λίμνες", ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος διαβεβαίωσε πως τελικές λύσεις, μέσα από τις ενδεδειγμένες επιλογές, θα δοθούν με την ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης, μέσα στον επόμενο χρόνο.
 
 "Λαμβάνοντας υπόψη πως πρέπει να ληφθεί υπόψη και ο παράγοντας φυσικό φαινόμενο και αναμένοντας να κατοχυρωθούν στον επιτυχόντα μελετητή η σύμβαση και να ανατεθεί η εκπόνηση της μελέτης για διάγνωση και υπόδειξη μέτρων θεραπείας η Κυβέρνηση θα μεριμνήσει όπως μπορεί για την απάμβλυνση των προβλημάτων με υποστηρικτικά έργα σε δημόσιες υποδομές", είπε ο κ.Προδρόμου.
 
Ανακοίνωσε ακόμη πως, στην επόμενη συνεδρία του, το  Υπουργικό Συμβούλιο θα εξετάσει πρόταση του αρμόδιου Υπουργού και θα λάβει απόφαση για την κατ΄εξαίρεση ανθρωπιστική βοήθεια, για να στηριχθούν νοικοκυριά που τα σπίτια τους έχουν κριθεί ακατοίκητα.
 
Υπογράμμισε ακόμη πως "η συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο, καθώς και η εξέταση άλλων θεμάτων που απασχολούν την κοινότητα σας μαρτυρούν τόσο το προσωπικό ενδιαφέρον του Προέδρου όσο και τις σχετικές οδηγίες που έχει δώσει σε Υπουργεία".
 
Ο Πρόδρομος Προδρόμου συνεχάρη ακόμη το Σύνδεσμο Αποδήμων και Φίλων Πισσουρίου και την Κοινοτική Αρχή που στηρίζουν το συναπάντημα των κατοίκων με τους απόδημους καθώς και για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Σουλτανίνας, " που στέλνει το μήνυμα ότι ο κόσμος μας παραμένει στενά δεμένος με τις πολιτιστικές και ιστορικές ρίζες και παραδόσεις του".
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.