ΙΤΑΛΙΑ: Πρόωρες εκλογές ζητά ο Σαλβίνι

ΙΤΑΛΙΑ: Πρόωρες εκλογές ζητά ο Σαλβίνι

Ο Ιταλός αντιπρόεδρος και ηγέτης της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι ανακοίνωσε την Πέμπτη 8/8 ότι δεν υπάρχει τρόπος να ξεπεραστούν οι διαφορές στον κυβερνητικό συνασπισμό, δηλώνοντας ότι αποτελεί μονόδρομο η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών το συντομότερο δυνατό, κηρύσσοντας έτσι την διάλυση του συνασπισμού.

 
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σε συνέχεια σειρά συναντήσεων που είχε με πολιτικούς ηγέτες, ο Σαλβίνι ανέφερε ότι δήλωσε στον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε ότι η συμμαχία της Λέγκας και του κόμματος των Πέντε Αστεριών έχει καταρρεύσει και πως "θα πρέπει γρήγορα να δώσουμε πίσω την ετυμηγορία στους ψηφοφόρους".

Πρόσθεσε ότι το κοινοβούλιο μπορεί να συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα ώστε να γίνουν τα απαραίτητα επόμενα βήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE ΕΙΚΟΝΑ: Άπαντες παρόντες στον Λευκό Οίκο - Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση Ζελένσκι - Τραμπ

LIVE ΕΙΚΟΝΑ: Άπαντες παρόντες στον Λευκό Οίκο - Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση Ζελένσκι - Τραμπ

  Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για το Ουκρανικό. Οι εγγυήσεις ασφαλείας και κυρίως το εδαφικό είναι τα δύο «καυτά» θέματα που θα κυριαρχήσουν στις συνομιλίες, στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής συμφωνίας. Ο Ουκρανός πρόεδρος αναμένεται να βρεθεί υπό πίεση, όπως μαρτυρά και η τελευταία ανάρτηση Τραμπ, πως η Ουκρανία δεν θα ανακτήσει την Κριμαία, ούτε θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline.

BEST OF TOTHEMAONLINE