ΗΠΑ: 214 δήμαρχοι καλούν τη Γερουσία να ελέγξει την αγορά των όπλων

ΗΠΑ: 214 δήμαρχοι καλούν τη Γερουσία  να ελέγξει την αγορά των όπλων

Περισσότεροι από 200 δήμαρχοι αμερικανικών πόλεων προέτρεψαν την Πέμπτη 8/8 τη Γερουσία να υιοθετήσει εκτάκτως νέους νόμους για τον έλεγχο της αγοράς των όπλων, μετά τις πολύνεκρες ένοπλες επιθέσεις που συγκλόνισαν τη χώρα.


Διακόσιοι δέκα τέσσερις δήμαρχοι του Ρεπουμπλικανικού και Δημοκρατικού Κόμματος έστειλαν επιστολή στους ηγέτες της Γερουσίας για να τους ζητήσουν να συγκαλέσουν μια έκτακτη συνεδρίαση και να οργανώσουν τη διεξαγωγή μιας ψηφοφορίας για δύο νομοσχέδια που έχει ήδη εγκρίνει η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Τα κείμενα προβλέπουν την ενίσχυση των ελέγχων για το παρελθόν των αγοραστών στο σύνολο των συναλλαγών, περιλαμβανομένων των ελέγχων στις πωλήσεις όπλων μεταξύ ιδιωτών ή σε εκθέσεις όπλων, και να παραταθεί στις 10 ημέρες το διάστημα μεταξύ του ελέγχου και της παράδοσης των όπλων.

Αυτές οι μεταρρυθμίσεις "θα καταστήσουν ασφαλέστερες τις πόλεις μας χωρίς να υπονομεύουν τα δικαιώματα των ιδιοκτητών όπλων" τονίζουν οι συντάκτες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται οι δήμαρχοι του Ελ Πάσο στο Τέξας και του Ντέιτον στο Οχάιο, όπου 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σαββατοκύριακο από ενόπλους, που έσπειραν τον θάνατο με αυτόματα τουφέκια.

"Σας εκλιπαρούμε να αναστείλετε τη διακοπή των κοινοβουλευτικών εργασιών για το καλοκαίρι για να ψηφίσετε αυτούς τους νόμους και να βοηθήσετε να μειωθεί η ένοπλη βία και το βαρύ τίμημα που πληρώνει το έθνος και οι πόλεις μας" υπογραμμίζουν.

Τα δύο νομοσχέδια είχαν εγκριθεί τον Φεβρουάριο από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχουν οι Δημοκρατικοί, όμως δεν εγγράφηκαν ποτέ στην ημερήσια διάταξη της Γερουσίας από τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών Μιτς ΜακΚόνελ. Οι Ρεπουμπλικάνοι κοινοβουλευτικοί, οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονται στο πλευρό του πανίσχυρου λόμπι όπλων NRA, αντιτίθενται σε κάθε νόμο, που, σύμφωνα με τους ίδιους, θα εμποδίζει το συνταγματικό δικαίωμα των Αμερικανών να οπλοφορούν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συγκίνηση στο Προεδρικό: Το μετάλλιο, η μεγάλη ευχή και η αναφορά στο Κυπριακό

Συγκίνηση στο Προεδρικό: Το μετάλλιο, η μεγάλη ευχή και η αναφορά στο Κυπριακό

Την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας προς τον απόδημο Δαμιανό Κωνσταντίνου για την πολυετή και πολυσχιδή προσφορά του στην οικονομία, τη ναυτιλία, τον πολιτισμό και τον ελληνισμό, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απονέμοντάς του το Μετάλλιο Εξαίρετης Προσφοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE