Νέες εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα

Νέες εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε άλλους δύο πυραύλους άγνωστου τύπου προς την κατεύθυνση της Ανατολικής Θάλασσας, μετέδωσε την Τρίτη (6/8) το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας στη Σεούλ.

Παράλληλα, το βορειοκορεάτικο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε άρθρο στο οποίο τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια που αναμένεται να διεξαγάγουν εντός του μήνα οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας χαρακτηρίζονται «κατάφωρη παραβίαση» όσων είχαν συμφωνηθεί στις συνομιλίες ανάμεσα στην Πιονγκγιάνγκ και την Ουάσινγκτον και ένδειξη ότι η αμερικανική και η νοτιοκορεάτικη κυβέρνηση δεν έχουν την «πολιτική βούληση» να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις.

Η βορειοκορεάτικη θέση παραμένει «αμετάβλητη» και είναι πως η χώρα θέλει να επιλυθούν τα ζητήματα «μέσω διαλόγου», αλλά θα «είμαστε αναγκασμένοι να αναζητήσουμε νέο δρόμο, όπως έχουμε αφήσει να γίνει σαφές ήδη» αν ΗΠΑ και Νότια Κορέα συνεχίσουν τις «εχθρικές στρατιωτικές κινήσεις» τους, συμπληρώνεται στο ίδιο κείμενο.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Λιβάνου κ. Ζοζέφ Αούν, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την ύψιστη ανησυχία του για τις αδιάκριτες ισραηλινές επιθέσεις κατά αμάχων και κρίσιμων υποδομών στον Λίβανο, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό θυμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE