Ιαπωνία: Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στη Φουκουσίμα

Ιαπωνία: Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στη Φουκουσίμα

Μνήμες από τον εφιαλτικό σεισμό του 2011 ξύπνησαν στην Ιαπωνία καθώς ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ συγκλόνισε τις ανατολικές ακτές της χώρας με το επίκεντρο να εντοπίζεται σε θαλάσσια περιοχή κάπου 60χλμ από την περιφέρεια της Φουκουσίμα.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος περίπου 50 χλμ. κι έγινε ιδιαίτερα αισθητός στις πόλεις Μιναμισόμα και Σόμα.

Ακόμη δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή καταστροφές, ούτε έχει εκδωθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.

Το πυρηνικό εργοστάσιο Fukushima Daichi, που βρίσκεται κάπου 25 χλμ. νότια της Μιναμισόμα, υπέστη τρομερές ζημιές από το σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε το 2011.

Οι σεισμοί αποτελούν ένα συνηθισμένο γεωλογικό φαινόμενο για την Ιαπωνία, που αποτελεί μία από τις χώρες με την μεγαλύτερη σεισμική διέγερση, διεθνώς.

Στην Ιαπωνία καταγράφεται ποσοστό περίπου 20% των σεισμών που γίνονται παγκοσμίως, με μέγεθος 6 βαθμών ή μεγαλύτερο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Είμαστε δικαιολογημένα περήφανοι για τη χώρα μας - Δεν θα αποστρατευτούμε ποτέ από την προσπάθεια για απελευθέρωση και επανένωση»

ΠτΔ: «Είμαστε δικαιολογημένα περήφανοι για τη χώρα μας - Δεν θα αποστρατευτούμε ποτέ από την προσπάθεια για απελευθέρωση και επανένωση»

Η αναβάθμιση των παραγόντων ισχύος εξυπηρετεί την υπ' αριθμόν ένα προτεραιότητά μας που δεν είναι άλλη από τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δήλωση μετά τη στρατιωτική παρέλαση, στη Λευκωσία, για την επέτειο της κυπριακής ανεξαρτησίας. Τόνισε παράλληλα ότι είμαστε δικαιολογημένα περήφανοι για τη χώρα μας.

BEST OF TOTHEMAONLINE