ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ: Έγινε δεκτή η αναπομπή του Προέδρου- Υπερψηφίστηκε η πρόταση του ΔΗΚΟ

ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ: Έγινε δεκτή η αναπομπή του Προέδρου- Υπερψηφίστηκε η πρόταση του ΔΗΚΟ

Η Ολομέλεια της Βουλής υπερψήφισε την Παρασκευή 2/8 την η συμβιβαστική πρόταση του ΔΗΚΟ  και έκανε δεκτή την αναπομπή του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Η Πρόταση νόμου του ΔΗΚΟ για τις μεταβιβάσεις και υποθηκεύσεις που αφορά τις εκποιήσεις ακινήτων, συζητήθηκε και ψηφίστηκε με 26 ψήφους υπέρ, 23 εναντίον και 1 αποχή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος από την Ολομέλεια της Βουλής
 
Επίσης η Ολομέλεια της Βουλής έκανε αποδεκτή την αναπομπή του σχετικού νόμου με 27 υπέρ, 23 εναντίον.

Η πρόταση του ΔΗΚΟ περιλαμβάνει την δυνατότητα προσφυγής δανειοληπτών με μη εξυπηρετούμενα δάνεια στον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο Παύλο Ιωάννου για εξέταση παραπόνων τους κατά τραπεζών που αφορούν μεταξύ άλλων υπερχρεώσεις και παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας της Κεντρικής Τράπεζας. Αν ο Επίτροπος διαπιστώνει παραβίαση εκ μέρους της Τράπεζας του κώδικα ο δανειολήπτης θα δικαιούται να προσφύγει στο δικαστήριο το οποίο θα εκδίδει αυθημερόν διάταγμα για αναστολή της εκποίησης της ενυπόθηκης κατοικίας του ή της επαγγελματικής του στέγης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό Ανάλυση: Από τη Γενεύη το 2021, στην Γενεύη, σήμερα - Οι επιδιώξεις και οι «νέες ιδέες»

Κυπριακό Ανάλυση: Από τη Γενεύη το 2021, στην Γενεύη, σήμερα - Οι επιδιώξεις και οι «νέες ιδέες»

Ήταν Απρίλιος του 2021 όταν ο ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες συγκάλεσε για πρώτη φορά μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά, άτυπη διάσκεψη για το κυπριακό. Συγκεκριμένα, στις 27 και 29 Απριλίου, έγινε ένα κρίσιμο βήμα στην προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, με τη συμμετοχή των δύο πλευρών, ε/κ και τ/κ, της Ελλάδας και της Τουρκίας, με έναν και μοναδικό στόχο: Να εξεταστεί η δυνατότητα εύρεσης κοινού εδάφους, για τη συνέχιση του διαλόγου.  

BEST OF TOTHEMAONLINE