Επιπλέον δασμούς 10% σε κινεζικά προϊόντα ύψους 300 δισεκ. δολαρίων προανήγγειλε ο Τραμπ

Επιπλέον δασμούς 10% σε κινεζικά προϊόντα ύψους 300 δισεκ. δολαρίων προανήγγειλε ο Τραμπ

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Πέμπτη 01/08 θα επιβάλλει επιπλέον δασμούς 10% σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων αξίας 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με αφετηρία την 1η Σεπτεμβρίου, καθώς οι συνομιλίες που στόχευσαν στην αποκλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ των δύο μεγαλύτερων παγκόσμιων οικονομιών, συνεχίζονται.

"Οι εμπορικές συνομιλίες συνεχίζονται και κατά τη διάρκεια αυτών των συνομιλιών, οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν, την 1η Σεπτεμβρίου, να επιβάλλουν ένα μικρό επιπλέον δασμό 10% στα εναπομείναντα αγαθά και προϊόντα αξίας 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έρχονται από την Κίνα στη χώρα μας.

Αυτό δεν περιλαμβάνει τους ήδη επιβαλλόμενους δασμούς ύψους 25% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 250 δισεκ. δολαρίων", διευκρίνισε ο Τραμπ με tweet του.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Στόχος η επίτευξη ουσιαστικής προόδου» - Αύριο η νέα συνάντηση ΠτΔ με Ερχιουρμάν

«Στόχος η επίτευξη ουσιαστικής προόδου» - Αύριο η νέα συνάντηση ΠτΔ με Ερχιουρμάν

Αύριο (20/10) θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, στις 11:00 το πρωί. 

BEST OF TOTHEMAONLINE