ΠτΔ: Προανήγγειλε διορισμό νέου απεσταλμένου της ΕΕ για το Κυπριακό
Ανακοινώσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τον διορισμό νέου απεσταλμένου της ΕΕ για το Κυπριακό προανήγγειλε την Πέμπτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι δήλωσε πως κατέληξε σε συμφωνία με την ΕΕ προκειμένου η Γερμανία, η Γαλλία, η Πορτογαλία, το Λουξεμβούργο και η Ιρλανδία να παραλάβουν αιτούντες άσυλο που παρέμεναν πάνω στο πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής Gregoretti στο λιμάνι της Κατάνιας στη Σικελία, μετά τη διάσωσή τους στη θάλασσα την περασμένη εβδομάδα.
Εκπρόσωπος της ΕΕ ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι πέντε χώρες --η Γερμανία, η Γαλλία, η Πορτογαλία, το Λουξεμβούργο και η Ιρλανδία-- καθώς και η ιταλική Εκκλησία δέχθηκαν να παραλάβουν τους μετανάστες.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




