ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Το short-list για την δημαρχία της Αμμοχώστου

Το short-list για την δημαρχία της Αμμοχώστου

Οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, βρίσκονται σε συνεχεία διαβουλεύσεις για να εντοπίσουν τον «εκλεκτό» που θα στηρίξουν για την δημαρχία της Αμμοχώστου.

Μετά τον θάνατο του μέχρι πρότινος δημάρχου, Αλέξη Γαλανού, αναμένονται εκλογές ώστε να καλυφθεί το κενό που άφησε!

Όπως σημειώνεται σε ρεπορτάζ του «Φιλελεύθερου» τα μεγάλα κοινοβουλευτικά κόμματα, είναι αποφασισμένα να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια που έχουν για να καταλήξουν σε μια κοινή αποδεκτή επιλογή.

Μάλιστα, φαίνεται να συμφωνήθηκε ότι το πρόσωπο που θα στηριχθεί δεν θα πρέπει να είναι εκλεγμένο στέλεχος είτε στον κομματικό μηχανισμό είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο της κατεχόμενης πόλης.

Στο ίδιο ρεπορτάζ, γίνεται αναφορά σε ένα short list που φαίνεται να καταλήγουν τα κόμματα.

Ο ΔΗΣΥ, από τον οποίο και προωθήθηκε η ιδέα για κοινής αποδοχής, βρίσκονται τρία ονόματα. Ο δικηγόρος Άντης Σκορδής, ο δικηγόρος Κυριάκος Κούσιος, ο γενικός διευθυντής του υφυπουργείου Τουρισμού Κώστας Ιακώβου. 

Το ΑΚΕΛ αρχικά «έριξε» το όνομα του διευθυντή της Πυροσβεστικής, Μάρκου Τράγκολα, που συνταξιοδοτείται από την Υπηρεσία. Λόγω των αντιδράσεων όμως που προκλήθηκαν ενδοκομματικά στον ΔΗΣΥ, αλλά και στο ΔΗΚΟ, επανήλθε με το όνομα του Σίμου Ιωάννου, ο οποίος έχασε στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές από τον Αλέξη Γαλανό με 26 ψήφους διαφορά.  Σημειώνεται ότι προηγουμένως είχε στηριχθεί από το ΔΗΣΥ.

Στο τραπέζι υπάρχει και το όνομα του τέως πρέσβη Παύλου Αναστασιάδη.

Από το ΔΗΚΟ τέθηκαν τα ονόματα του πρώην δικαστή Γεώργιου Αρέστη, του πρώην εκπροσώπου της ελληνοκυπριακής πλευράς στη ΔΕΑ Ηλία Γεωργιάδη και ο πρώην διευθυντή εκδόσεων της Βουλής Ανδρέας Δημητρίου.

Σημειώνεται ότι ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ, αν δεν τα βρουν για κοινό υποψήφιο, θα κατέλθουν με δικούς τους. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top