Ξεπερασμένη η δήλωση Μητσοτάκη για τερματισμό της κατοχής, είπε ο Οζερσάι

Ξεπερασμένη η δήλωση Μητσοτάκη για τερματισμό της κατοχής, είπε ο Οζερσάι

Ο «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπουργός εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι χαρακτήρισε τη δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τερματισμό της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο ως «ξεπερασμένη».

 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, υποστήριξε ότι ο τουρκικός στρατός βρίσκεται στην Κύπρο ως αποτέλεσμα της απόπειρας πραξικοπήματος από την Ελλάδα και παραβίασης του συντάγματος.
 
Ο Κουντρέτ Οζερσάι ισχυρίστηκε ότι ο τουρκικός στρατός επενέβη «για να τερματίσει μια εισβολή».
 
Επίσης υποστήριξε ότι εάν ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να εντοπίσει παράνομες δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να κοιτάξει στις «μονομερείς ενέργειες των Ελληνοκυπρίων».
 
Για τα Βαρώσια ανέφερε πως εάν οι Ελληνοκύπριοι είχαν αξιοποιήσει τις ευκαιρίες για συνολική λύση δεν θα υπήρχε το πρόβλημα της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων και το μέλλον της Κύπρου θα ήταν διαφορετικό. Οι Ελληνοκύπριοι, είπε ο Κουντρέτ Οζερσάι, δεν έχουν το δικαίωμα να λένε οτιδήποτε για τα Βαρώσια και πρόσθεσε πως οι πρώην κάτοικοι της πόλης είναι ενδιαφερόμενο μέρος, η ελληνοκυπριακή ηγεσία και η Ελλάδα όμως δεν είναι ενδιαφερόμενα μέρη ούτε συνομιλητές σε αυτό το θέμα.
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Ανακατεύεται η τράπουλα - Η επιστροφή Αβέρωφ, ο παράγοντας Φειδίας και το μεγάλο δίλημμα του ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη

Προεδρικές 2028: Ανακατεύεται η τράπουλα - Η επιστροφή Αβέρωφ, ο παράγοντας Φειδίας και το μεγάλο δίλημμα του ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη

Δύο χρόνια πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2028, η πολιτική σκακιέρα της Κύπρου έχει ήδη αρχίσει να κινείται με έντονους ρυθμούς. Στον Δημοκρατικό Συναγερμό η μάχη για το προεδρικό χρίσμα παίρνει πλέον συγκεκριμένη μορφή, η Αννίτα Δημητρίου καλείται να κρατήσει ενωμένη την παράταξη, ενώ ο Νίκος Χριστοδουλίδης παραμένει το πρόσωπο γύρω από το οποίο περιστρέφεται μεγάλο μέρος των πολιτικών υπολογισμών.

BEST OF TOTHEMAONLINE