Η «πατέντα» για να γλιτώνουν οι καφετέριες από τους ελέγχους για κάπνισμα

Η «πατέντα» για να γλιτώνουν οι καφετέριες από τους ελέγχους για κάπνισμα

Μιλά για τον έλεγχο του καπνίσματος στο ethnos.gr, μεταξύ άλλων, o επικεφαλής της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης.

Στα Τρίκαλα, την πρώτη πόλη που κατήργησε το τσιγάρο, οι καταστηματάρχες βρήκαν τρόπο για να ξεφεύγουν από την τσιμπίδα των ελεγκτών του αντικαπνιστικού νόμου.

Έφτιαξαν ομάδα στο messenger και έριχναν… σύρμα σε συναδέλφους ιδιοκτήτες καφέ -μπαρ και εστιατορίων κάθε φορά που έβγαιναν μικτά κλιμάκια του δήμου για ελέγχους του αντικαπνιστικού νόμου. 

Μόλις αντίκριζε τους υπαλλήλους του δήμου ένας ιδιοκτήτης ειδοποιούσε μέσω μηνυμάτων στο γκρουπ άλλους συναδέλφους και τα τασάκια γίνονταν… καπνός μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από τα τραπέζια ενώ οι θεριακλήδες έβγαιναν άμεσα από τα καταστήματα.

 Τα αποτσίγαρα εξαφανίζονταν και τα καταστήματα όσο διαρκούσε ο έλεγχος γίνονταν… «non-smoking».  

«Αυτοί το έκαναν για να προστατευθούν.  Στην ουσία όμως βοήθησαν τον ίδιο το δήμο στην προσπάθεια εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου καθώς έκαναν ευρέως γνωστό ότι γίνονταν επιτόπιοι έλεγχοι. Έβγαζαν το κόσμο έξω από τα μαγαζιά, μάζευαν τα τασάκια μέχρι που κουράστηκαν και εφάρμοσαν το νόμο» είπε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Τρικκαίων  Δημήτρης Παπαστεργίου που εφάρμοσε πρώτος εδώ και δύο χρόνια τον αντικαπνιστικό νόμο.

Δύο χρόνια μετά την εφαρμογή του οι πολίτες το έχουν συνειδητοποιήσει και δεν αισθάνεται παράξενος κάποιος που ενοχλείται από το τσιγάρο γιατί ξέρει ότι έχει μαζί του  το σύνολο της κοινωνίας πρόσθεσε.

Από ethnos.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Διπλωματικές πηγές: «Παγώνει» το Κυπριακό για το καλοκαίρι - Χωρίς χρονοδιάγραμμα για Πενταμερή και με την Άγκυρα αμετακίνητη

Διπλωματικές πηγές: «Παγώνει» το Κυπριακό για το καλοκαίρι - Χωρίς χρονοδιάγραμμα για Πενταμερή και με την Άγκυρα αμετακίνητη

Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα σύγκλησης Πενταμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό και αυτή δεν αναμένεται να συμβεί μέσα στο καλοκαίρι, τονίζουν ελληνικές διπλωματικές πηγές.

BEST OF TOTHEMAONLINE