Καυκαλιάς: 'Οριστική απώλεια εμπορικού σήματος χαλλουμιού, με σφραγίδα ανικανότητας...'

Καυκαλιάς: 'Οριστική απώλεια εμπορικού σήματος χαλλουμιού, με σφραγίδα ανικανότητας...'

Για οριστική απώλεια εμπορικού σήματος του χαλλουμιού, με σφραγίδα ανικανότητας της Κυβέρνησης, κάνει λόγο ο βουλευτής του ΑΚΕΛ και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Γεωργίας, Άντρος Καυκαλιάς.


Σε γραπτή του τοποθέτηση, σημειώνει: 'Το έσχατο νομικό μέτρο που είχε η Κυπριακή Δημοκρατία στη διάθεσή της για να ανατρέψει τις αρνητικές εξελίξεις σε σχέση με την απώλεια του εμπορικού σήματος του χαλουμιού στην Μεγάλη Βρετανία, έχει χαθεί. Ο κύκλος μιας διαδικασίας με ασήκωτες πολιτικές ευθύνες της Κυβέρνησης, ανεπάρκειες, κενά και παραλείψεις, έχει ολοκληρωθεί με τον χειρότερο τρόπο. Η Κυβέρνηση δεν μπόρεσε να προστατεύσει τα κεκτημένα, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τον τομέα και την οικονομία του τόπου.

H διαδικασία κατοχύρωσης του χαλουμιού ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) που εκκρεμεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τον Ιούλιο του 2014, αποτελεί την απάντηση στις νομικές διαδικασίες που αφορούν στην προστασία των εμπορικών σημάτων. Ωστόσο, η διαδικασία αυτή παραμένει σε απόλυτη στασιμότητα, γεγονός που επιτείνει τις ανησυχίες και αυξάνει τους κινδύνους σε ότι αφορά στην προοπτική του χαλουμιού.

Η Κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσει ότι η απώλεια χρόνου σε σχέση με την κατοχύρωση του χαλουμιού προκαλεί ζημιά. Καλείται να ενεργήσει άμεσα, ούτως ώστε να απεγκλωβιστεί η εν λόγω διαδικασία και να δοθεί διέξοδος πριν να είναι πολύ αργά'.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αναμέναμε όλη μέρα τον ανασχηματισμό… αλλά οι ανακοινώσεις παίρνουν νέα παράταση- Οι τελευταίες πινελιές του Χριστοδουλίδη και τα ονόματα που «κλειδώνουν»

Αναμέναμε όλη μέρα τον ανασχηματισμό… αλλά οι ανακοινώσεις παίρνουν νέα παράταση- Οι τελευταίες πινελιές του Χριστοδουλίδη και τα ονόματα που «κλειδώνουν»

Η αναμονή για τον πολυσυζητημένο ανασχηματισμό της κυβέρνησης παρατείνεται, καθώς παρά τις προσδοκίες για ανακοινώσεις εντός της ημέρας, αυτές τελικά μετατίθενται για αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, συνεχίζει να βάζει τις τελευταίες πινελιές στο νέο κυβερνητικό σχήμα, προχωρώντας στις τελικές του αποφάσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE