Πυροβόλησαν αξιωματούχο της πρεσβείας της Λευκορωσίας στην Τουρκία

Πυροβόλησαν αξιωματούχο της πρεσβείας της Λευκορωσίας στην Τουρκία

Πυρ κατά του συμβούλου της πρεσβείας της Λευκορωσίας στην Τουρκία άνοιξε την Τετάρτη 24/7 άγνωστος άνδρας, με το θύμα της επίθεσης να νοσηλεύεται.

Άγνωστος άνδρας όπως μεταδίδει το sputniknews.gr πυροβόλησε δύο φορές τον σύμβουλο της πρεσβείας της Λευκορωσίας στην Τουρκία, Αλεξάντερ Πογκανίσεφ.

Το περιστατικό συνέβη στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, Άγκυρα και συγκεκριμένα στην περιοχή Cankaya.

Ο άνδρας νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως έχει γίνει γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας, ο διπλωμάτης έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Ο δράστης της επίθεσης, ένας Τούρκος στρατιωτικός εν αποστρατεία, φέρεται να αυτοκτόνησε, με το ίδιο όπλο.

Σύμφωνα με το υπουργείο ο δράστης αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα ενώ δημοσιεύματα αναφέρουν πως ήταν και γείτονας του διπλωμάτη.

«Ένας αξιωματούχος της πρεσβείας της Λευκορωσίας επέστρεφε σπίτι με το παιδί του όταν τον πυροβόλησε ένας ψυχικά διαταραγμένος Τούρκος πολίτης. Βρίσκεται τώρα σε σοβαρή κατάσταση και δέχεται ιατρική βοήθεια», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Εξέλιξη στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου: Η ΡΑΕΚ μεταβίβασε στον ΑΔΜΗΕ τις άδειες του EuroAsia Interconnector

Εξέλιξη στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου: Η ΡΑΕΚ μεταβίβασε στον ΑΔΜΗΕ τις άδειες του EuroAsia Interconnector

Μια σημαντική εξέλιξη για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου–Ελλάδας σηματοδοτεί η σημερινή δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας των αποφάσεων 302 και 303/2025 της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ), με τις οποίες μεταβιβάζονται στον ΑΔΜΗΕ η Άδεια Ιδιοκτήτη Γραμμής Διασύνδεσης και η Άδεια Διαχειριστή Γραμμής Διασύνδεσης, που μέχρι σήμερα ανήκαν στην εταιρεία EuroAsia Interconnector.

BEST OF TOTHEMAONLINE