Ντόμινικ Ράαμπ ο Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Τζόνσον

Ντόμινικ Ράαμπ ο Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Τζόνσον

Τους αντιπάλους του στους πρώτους γύρους της κούρσας διαδοχής της Τερέζα Μέι, Σάτζιντ Τζάβιντ και Ντόμινικ Ραάμπ επέλεξε για τις θέσεις του Υπουργού Οικονομικών και Υπουργού Εξωτερικών αντίστοιχα ο νέος Πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.


Ο κ. Τζάβιντ, μέχρι σήμερα Υπουργός Εσωτερικών, θεωρείται ότι αμφιταλαντευόταν μεταξύ της παραμονής και της εξόδου από την ΕΕ, επιλέγοντας να ταχθεί υπέρ της παραμονής στο δημοψήφισμα του 2016, ενώ ο πρώην υπουργός Brexit κ. Ράαμπ είναι γνωστός για τις ευρωσκεπτικιστικές του θέσεις.

Το άλλο μεγάλο αξίωμα της κυβέρνησης, του Υπουργού Εσωτερικών, δόθηκε στη στενή σύμμαχo του κ. Τζόνσον και ένθερμη οπαδό του Brexit, Πρίτι Πατέλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Ιταλό ομόλογό του σήμερα στη Ρώμη

Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Ιταλό ομόλογό του σήμερα στη Ρώμη

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλλα, θα έχει σήμερα Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Ρώμη στις 26 και 27 Φεβρουαρίου κατόπιν πρόσκλησης του Ιταλού ομολόγου του. Χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνομιλίες στην ιταλική πρωτεύουσα με την Πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι μετά το πέρας των οποίων οι δύο ηγέτες ανακοίνωσαν την πρόθεση των χωρών τους να ξεκινήσουν συζητήσεις για την κατάρτιση ενός κοινού εγγράφου εταιρικής σχέσης, για την αντιμετώπιση σειράς κοινών προτεραιοτήτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE