ΕΛΛΑΔΑ: Καλύτερη εικόνα της φωτιάς σε Κεφαλονιά και Ραφήνα- Δεν απειλούνται πια σπίτια

ΕΛΛΑΔΑ: Καλύτερη εικόνα της φωτιάς σε Κεφαλονιά και Ραφήνα- Δεν απειλούνται πια σπίτια

Η δασική φωτιά που ξέσπασε κοντά σε δύο οικισμούς στο Διγαλέτο Σάμης, στην Κεφαλονιά, δεν απειλεί πλέον σπίτια, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.


Στο σημείο επιχειρούν αυτή την στιγμή 13 πυροσβέστες με έξι οχήματα και 12 δημοτικές υδροφόρες, όμως έχουν αποσυρθεί τα πέντε εναέρια μέσα που είχαν σταλεί στην περιοχή.

Καλή είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης 23/7 σε έκταση με πεύκα στην Ραφήνα, στη συμβολή της λεωφόρου Μαραθώνος με την οδό Ροδοδάφνης.

Στο σημείο επιχειρούν 101 πυροσβέστες με 48 οχήματα τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τέσσερα ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη, έχοντας ενισχυθεί από την αρχή της κατάσβεσης.

Οι φλόγες δεν απειλούν οικίες.

Φωτιά είναι σε εξέλιξη και στην Ζάκυνθο, σε χαμηλή βλάστηση, όμως οι πυροσβέστες θεωρούν πως η κατάσταση έχει βελτιωθεί. Δεν απειλούνται κατοικημένες ζώνες. Επιχειρούν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE