Ανασχηματισμός πριν τη Νέα Υόρκη; Ο Πρόεδρος κρατά κλειστά τα χαρτιά του - Το στοίχημα της επόμενης μέρας
Ο Σεπτέμβρης αναδεικνύεται σε μήνα-σταθμό για τις αποφάσεις του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη γύρω από τον πολυσυζητημένο ανασχηματισμό.
Σε δηλώσεις του χθες το βράδυ (22/07) ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ανέφερε πως «Επί της αρχής, 14 κράτη-μέλη (της ΕΕ) έως αυτό το στάδιο εκδήλωσαν τη συμφωνία τους στο γαλλογερμανικό κείμενο» και μάλιστα τα οκτώ ενδιαφέρονται να εμπλακούν ενεργά στην συμφωνία.
Οι οκτώ αυτές χώρες είναι η Γαλλία, η Γερμανία, η Πορτογαλία, το Λουξεμβούργο, η Φινλανδία, η Λιθουανία, η Κροατία και η Ιρλανδία. Η συμφωνία, έκλεισε το πρωινό της δευτέρας (22/07) σε μια συνάντηση εργασίας για «τις μεταναστευτικές ροές στη Μεσόγειο» που διεξήχθη στο Παρίσι με τη συμμετοχή αντιπροσώπων από το σύνολο των χωρών-μελών της ΕΕ, υπό την αιγίδα των γάλλων υπουργών Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ και Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν.
ΠΗΓΗ: Από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις