ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΣΥ: 'Μία είναι Κύπρος και ένα είναι το σχέδιο για να λύσουμε το Κυπριακό πρόβλημα'

ΔΗΣΥ: 'Μία είναι Κύπρος και ένα είναι το σχέδιο για να λύσουμε το Κυπριακό πρόβλημα'

Επαναλαμβάνουμε πως μία είναι Κύπρος και ένα είναι το σχέδιο για να λύσουμε το Κυπριακό πρόβλημα. Αυτό είναι το μήνυμα ανακοίνωσης του κυβερνώντος κόμματος μετά και τις τουρκικές προκλήσεις.


Αυτούσια η γραπτή τοποθέτηση του Δημοκρατικού Συναγερμού:


'Από την επόμενη μέρα του Κρανς Μοντανα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δηλώνει πως η δική μας πλευρά επιδιώκει λύση του Κυπριακού στο μοντέλο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας στη βάση των παραμέτρων του πλαισίου Γκουτιέρες.

Εδώ και δύο χρόνια ο ΠτΔ επανέλαβε την ξεκάθαρη πολιτική του βούληση πολλές φορές, και από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, και στις κατ´ιδίαν συναντήσεις με τον κ. Αντόνιο Γκουτιέρες και στις συναντήσεις που είχε με την ειδική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Λουτ. Το επανέλαβε , με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, και στην τελευταία επιστολή που απέστειλε στον κ. Γκουτιέρες, στις 14 Ιουνίου, όπου κατέθεσε και εισηγήσεις για το πως μπορούμε να προχωρήσουμε σε επανέναρξη του διαλόγου στην βάση του πλαισίου Γκουτίερες από εκεί που διεκόπησαν στο Κρανς Μοντάνα.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός, επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά, πως μία είναι Κύπρος και ένα είναι το σχέδιο για να λύσουμε το Κυπριακό πρόβλημα. Δεν συζητούμε, και δεν μπορούμε να συζητήσουμε τίποτε άλλο, πέραν της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του πλαισίου του Γενικού Γραμματέα'.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top