Στην τελική ευθεία για νέο πρωθυπουργό στη Βρετανία

Στην τελική ευθεία για νέο πρωθυπουργό στη Βρετανία

Ολοκληρώνεται στις 5 το απόγευμα (22/07) τοπική ώρα η ψηφοφορία μεταξύ των 160.000 μελών του Συντηρητικού Κόμματος για την ανάδειξη του νέου ηγέτη του κόμματος και νέου πρωθυπουργού.

Όλα τα προγνωστικά προεξοφλούν άνετη νίκη του τέως υπουργού Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον έναντι του νυν υπουργού Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ.

Η ανακοίνωση του αποτελέσματος θα γίνει αύριο Τρίτη (23/07) μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης, γύρω στο μεσημέρι.

Την Τετάρτη (24/07) το απόγευμα, μετά από την τελευταία εμφάνισή της στην εβδομαδιαία ώρα των ερωτήσεων προς την πρωθυπουργό, η Τερέζα Μέι θα μεταβεί στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ για να υποβάλει επισήμως την παραίτησή της στη βασίλισσα ζ Ελισάβετ, η οποία λίγο αργότερα θα υποδεχθεί τον νέο πρωθυπουργό για να του αναθέσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο νέος πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει στη συνέχεια δήλωση έξω από το Νούμερο

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Η μετάβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες, για το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ιδιαίτερη πολιτική και θεσμική βαρύτητα. Δεν πρόκειται μόνο για το κλείσιμο ενός εξαμήνου κατά το οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία βρέθηκε στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής διαδικασίας λήψης αποφάσεων, αλλά και για μια ευκαιρία αξιοποίησης του πολιτικού κεφαλαίου, που δημιουργήθηκε μέσα από την Προεδρία, προς όφελος του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE