ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Αλλαγή στη στάση του Τζιωνή – Του έκανε παρατήρηση ο δικηγόρος του

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Αλλαγή στη στάση του Τζιωνή – Του έκανε παρατήρηση ο δικηγόρος του

Διαφορετική στάση είχε στο Δικαστήριο ο κατηγορούμενος για το διπλό φονικό στον Στρόβολο, Λοΐζος Τζιωνής.

Της Γεωργίας Παππούτα

Συγκεκριμένα, ο Τζιωνής κατά τη διαδικασία της Δευτέρας 22/07 είχε διαφορετική στάση από ό,τι τις προηγούμενες μέρες, με την παρουσία της Σάρας.

Κατά τις προηγούμενες διαδικασίες, ο Τζιωνής δεν κοιτούσε καθόλου πάνω, με το βλέμμα του να είναι καρφωμένο στο πάτωμα.

Τη Δευτέρα όμως ο Λοΐζος Τζιωνής παρακολουθεί τη Σάρα, ενώ το βλέμμα του «παίζει» στην αίθουσα.

Πέραν τούτου, ο Τζιωνής διέκοψε την Σάρα καθώς μιλούσε.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος του Τζιωνή ρώτησε τη Σάρα εάν επικοινώνησε με τη μητέρα του, μετά τις 18 Απριλίου που έλαβε χώρα το φονικό.

Η Σάρα απάντησε πως ο Τζιωνής μίλησε μαζί της, για να μεταβεί στο σπίτι στην Αγία Νάπα για να τους πάρει τρόφιμα.

Τότε ήταν που ο Τζιωνής τη διόρθωσε αναφέροντας πως το σπίτι ήταν στο Παραλίμνι, με τον δικηγόρο του να του κάνει παρατήρηση, λέγοντάς του να μην μιλά.

Στην εν λόγω οικία, αναφέρθηκε η Σάρα λέγοντας πως έμεναν εκεί μετά το φονικό, το οποίο παραβίασαν για να μπουν μέσα και ανήκε σε ένα φίλο του Τζιωνή ο οποίος όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια δεν γνώριζε ότι έμεναν εκεί.

Ο δικηγόρος ρώτησε την Σάρα εάν την κτύπησε καθώς έμεναν εκεί, με την ίδια να απαντά με τρεμάμενη φωνή πως «είχε κάνει κάτι πιο εξευτελιστικό».

Η Σάρα δυσκολευόταν να μιλήσει και μετά από μια μεγάλη παύση, δεν αναφέρθηκε στο τι έγινε στο σπίτι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Η Κύπρος ως κράτος μέλος της ΕΕ από το 2004, νομικά, υποχρεούται να ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη πλήρες μέλος της Σένγκεν-δηλαδή δεν έχει ενταχθεί στη λειτουργική εφαρμογή του καθεστώτος  χωρίς εσωτερικά σύνορα. Η Κυπριακή Δημοκρατία, βρίσκεται από το 2023 σε φάση αξιολόγησης ( Schengen evaluation process), κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την πλήρη ένταξη. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι έτοιμη ως προς τα τεχνικά ζητήματα, μέχρι το τέλος του 2025. Εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι το 2026, η Κύπρος θα ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν.